Genital estetik ne kadar gerekli?

Genital estetik ne kadar gerekli?

Yüzyıllar içerisinde herşeyin değiştiği gibi güzellik anlayışı da değişime uğramıştır. Bilgi iletişimi ağındaki gelişmeler, dünyanın daha global olmasını sağlamış, güzellik, bilgi her istediğimizde önümüze gelir vaziyete gelmiştir. Bu iyi midir kötü müdür tartışılı durumdadır, çünkü bunlar arasında bilgi kirliliği, dezenformasyon, kişinin özel hayatlarına ait detaylar, bilişim suçuna girebilecek davranışlar bu döneme damgasını vurmuştur. 

Haliyle insan da tüm bunlardan etkilenip hem ruhunu hem de bedenini araştırmaya, beğenip beğenmemeye başlamıştır.

Estetik algılar toplumlara ve kişilere göre değişir, ancak yetişkin bir insanın kendi vücudu ile ilgili sağlığını tehlikeye atmayacak ölçüde tasarrufu olduğu kanaatindeyim.

Burun, kulak estetiği, yüz germe vs. gibi yöntemler ne kadar sık uygulanıyorsa artık vajinoplasti, labioplasti, vajen daraltma, vulva beyazlatma gibi yöntemlerde özellikle son dönemde ciddi bir artış var. Bu işlemler elbette hastadan gelen talep üzerine yapılan estetik operasyonlar, yoksa buna biz hekimler öneride bulunup karar vermiyoruz. Sağlığını ilgilendiren bir durum(bartholinabsesi, genital siğil varlığı, ciddi idrar kaçırma) yoksa kişilerden gelen taleplere göre hasta ile konuşup fiziksel ve psikolojik detaylı bir görüşme sonrası birlikte bu işleme karar veriyoruz.

Her ne kadar hala tabu gibi görülse de her geçen gün bu taleplerle daha sık karşılaşıyoruz. Yazımın başında da belirttiğim gibi, yetişkin bir insan kendi vücudu ile ilgili kararları kendisi belirlemeli ve kendini nasıl mutlu ve özgüvenli hissedecekse o yönde adımlar atmalıdır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müge Aksoy

Op. Dr. Müge AKSOY, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını 1998-2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Doğum Anabilim Dalı'nda yapmıştır.

1998-2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda, 2003-2009 yılları arasında ise Bayındır Hastanesi Söğütözü Kadın Hastalıkları Doğum Bölümü'nde görev yapmış olan Op. Dr. Müge AKSOY, 2009 yılından beri Ankara - Çankaya'da bulunan özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Op. Dr. Müge AKSOY, ayrıca Türk Tabipler Birliği, Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği ve Türk Jinekoloji Derneği gibi mesleki kuruluşlara üyedir.

Etiketler
Vajinal estetik uygulanma nedenleri
Op. Dr. Müge Aksoy
Op. Dr. Müge Aksoy
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube