Genital estetik (labioplasti) nedir? nasıl yapılır?

Genital estetik (labioplasti) nedir? nasıl yapılır?

Labioplasti, vajinadaki iç ve dış dudakların büyüklüğü ve bunun sonucunda sarkması sonucunda vajinanın doğal haline getirilmesi amacıyla uygulanmaktadır.

Vajinadaki iç dudaklar (labia minör), klitorisin üst kısmından vajina girişinin altına kadar uzanan kıvrımlı yapılardır. İç dudakların dış dudaklardan biraz taşması doğaldır ancak dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması estetik görüntüyü bozar ve fonksiyonel bazı sorunlar getirir. Operasyon sonrası hem vajinada doğal bir görünüm elde edilir hem de kişi bikini ve pantolon gibi giysileri daha rahat giyer ve vajinal enfeksiyonlar ile vajinada olumsuz-yetersiz hijyen riski azalır.

Bazen durumlarda labium majus olarak adlandırılan dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun, büyük veya asimetrik olabilir. Bu da cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Bu durumda labiumlar labioplasti ameliyatı ile normal boyutlarına indirilebilir, doğal görünümüne kavuşturulabilir.

Tedavi Süreci

Labioplasti ameliyatı kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur.

Lokal veya hastanın isteği ve cerrahın da onayıyla genel anestezi altında yapılabilen operasyonlar ortalama 1 saat sürer.  Operasyon sırasında kullanılan dikişler eriyen cinsten olduğu için operasyon sonrasında dikiş alma sorunu bulunmamaktadır. Ameliyat sonrasında bölgeye herhangi bir pansuman uygulanmaz. Hasta, ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun yaşamaz, ameliyat bölgesinde aşırı derecede ağrı ve yanma olmaz. Operasyonun ardından gelen 2 – 3 günlük sürede görülen hafif miktarda yanma ve hassasiyet hissinin oluşması normal karşılanan bir durumdur. Operasyondan 2 gün sonra hasta duş almaya başlayabilir. Hastanın dikişlerinin iyileşmesi yaklaşık 1 haftalık bir sürede tamamlanır. Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra ameliyat izi kimsenin anlamayacağı bir şekilde iyileşir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur SÜMER, 1980 yılında İskenderun’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamlamıştır. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde 2011 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında Prof. Dr. İsmail Kuran ve ekibi ile çalışan Dr. SÜMER, 2010 yılında Belçika’da UZ Gent Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde dünyaca ünlü estetik ve rekonstrüktif meme cerrahı Prof. Dr. Moustapha Hamdi‘nin fellowship’i olarak çalışmıştır. Daha sonra, yüz estetiği ve yüz germe konusunda bir otör kabul edilen Patrick Tonnard’ın operasyonlarında gözlemci olarak bulunan Dr. SÜMER, çene-yüz cerrahisi alanında Avru ...

Etiketler
Genital estetikte anestezi
Op. Dr. Onur Sümer
Op. Dr. Onur Sümer
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube