Genç hanımlarda obeziteye bağlı sorunlar ve çözümleri

Genç hanımlarda obeziteye bağlı sorunlar ve çözümleri

Etrafımıza baktığımızda obezitenin özellikle genç nüfusta hızla arttığını görmekteyiz. Bayanlar da obezite ciddi olarak beden ve ruh sağlığını bozmaktadır. Gençler beğenilmeme iç güdüsü ile toplumsal yaşamdan uzaklaşma ve evde daha fazla vakit geçirmeye başlamaktadır. Bu kısır döngü ile obezite hareketsizliğe bağlı hızla artmaktadır. Evli genç hanımlarda ise obezite polikistik over hastalığına yol açması sebebi ile hamile kalamamakta ve obez hanımlar çocuğunun olmayacağı kaygısı ile depresyona girip çaresiz bir şekilde beklemektedir. 

Daha önceki yıllarda çözümsüz gibi görünen bu sorunların artık çaresi var. Laporoskopik olarak yapılan tüp mide ameliyatı ile hastalar ruh ve beden sağlığını tekrar kazanarak hayata bağlanıyorlar. 
Dikkat edilmesi gereken ise bu ameliyatların tecrübeli ellerde yapılmasıdır.

SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM. 
OPR.DR. ADNAN SULU

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Adnan Sulu

Op. Dr. Adnan SULU Antalya 'da 1958 yılında dünyaya gelmiştir. Lisans öncesi eğitimini Antalya'da tamamladıktan sonra 1983 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1983-1985 yılları arasında mecburi hizmetini Edirne Uzun Köprü Kurt Bey Sağlık Ocağı'nda yapmıştır. Ardından 1985'te Akdeniz Üniversitesi Genel Cerrahi bölümünde ihtisasa başlamış ve 1990 yıllında Genel Cerrah uzmanı oldu. Askerliğini tamamladıktan sonra 1992'de Kumluca Devlet Hastanesi'ndeki görevine geri döndü. 1993-2003 yılları arasında Kumluca Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanlığı ve Başhekimliği görevlerinde bulundu. 2013 yılında emekli oldu.Op. Dr. Adnan SULU, Dr.Gülseren Sulu ile evli ve  2 erkek çocuk babasıdır Katılım yaptığı birçok seminer ve kurslar bulunmaktadır. 2007 yılında Fransa ve Belçikada'ki obezite cerrahisi kurslarında aktif olarak ...

Etiketler
Obeziteden kurtulmak için tavsiyeler
Op. Dr. Adnan Sulu
Op. Dr. Adnan Sulu
Antalya - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube