Geleneksel tıbbın yükselişi ve tıbbın evrimi, enerji tıbbı,

Geleneksel tıbbın yükselişi ve tıbbın evrimi, enerji tıbbı,

Modern Bilimde geriye gidiş, CERN deki ilk deneyde yaşanan hayal kırıklığı, antik çağlardan günümüze modern bilim anlamında bir arpa boyu yol alamadığımızı gösteriyor.

Benzer paradoksu modern tıbbi bilimler içinde söyleyebilirim.

Tarih öcesi dönem MÖ:11000 Göbeklitepe-Urfadan, Antik çağ dönemi Tıbbın Babası Kabul ettiğimiz Bodrumlu Hekim Hipokrat’a, Roma dönemi Hekimler İmparatoru Bergamalı Galen den... Türk ve İslamik Tıp dönemi İbn-i Sina ya ve günümüze kadar: Anadolu coğrafyasında on binlerce yıl kavimlerin ihtiyaçlarını karşılamış endemik tıbbi bilginin günümüz tıbbı içerisindeki giderek artan talep ve yükselişine şahit oluyoruz.

İzmir-Bergama Antik Şifa Merkezinde Dr. Galenos tarafından 2000 yıl önce uygulanan terapiler.

Psikoterapi (Telkinle tedavi),Fizyoterapi (Fizik tedavi),Helioterapi (Güneşle tedavi), Teatroterapi (Tiyatroyla tedavi),Musicoterapi (Müzikle tedavi),Terroterapi (Çamurla tedavi),Hidroterapi (Suyla tedavi),Klimoterapi (Soğuk-sıcakla tedavi),Jimnoterapi(Sporla tedavi),Biblioterapi Okumayla tedavi), Farmocoterapi (İlaçla tedavi),Teoterapi (İnançla tedavi),Kaproterapi (Boşaltımla tedavi), Antidoterapi (Panzehirle tedavi),Aromaterapi (Meyve ve bitkisel yağlar ile tedavi),Fitoterapi (Bitkilerle tedavi), Hipnoterapi (Uyutma ile tedavi),İncubatioterapi (Rüya ile tedavi),Apiterapi (Arı ve ürünleri ile tedavi), Thalassoterapi (Deniz suyunu ısıtarak kullanma yoluyla tedavi),Hirudoterapi (Sülüklerle tedavi)

Antik çağlarda akademik diploması olmayan hekimlerce uygulanmış, akademik çevrelerce şarlatanlık olarak nitelendirilen onlarca terapi yöntemi Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edildiler. Meğerse tıbbi yöntemlermiş. Dahası da kabul edilecek gibi.

 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Doğu Yıldırım

Dr. Doğu Yıldırım, 08 Şubat 1967 tarihinde İzmir'de doğmuştur. 1990 Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezun oldu. Muş ta mecburi hizmetini tamamladı. Burada tanıştığı Rayber in (Alevi Dede si) şifa uygulamalarını inceledi. Geleneksel tıbba ilgisi başladı. 1992-2010: Köy Hizmetleri Kurum Hekimi olarak çalıştı. Tıbbi bitkiler üzerine yoğunlaştı. Anadolu nun çeşitli bölgelerinde sahada çalışan, ilgili ziraat ve orman mühendislerinden folklorik tıbbi bitki kullanımı hakkında bilgiler topladı. Ege bölgesindeki Şifalı Bitkilerin geleneksel uygulamalarını araştırdı. Hipokrat’ın Anadolu hekimi olduğunu ve Muğla-Aydın-İzmir de kullanılan geleneksel reçetelerin kaynağı olabileceğini keşfetti. Ege Üniversitesi. Eczacılık Fakültesi ve ARGEFAR (Ege. Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi) tarafından düze ...

Dr. Doğu Yıldırım
Dr. Doğu Yıldırım
İzmir - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube