Gebelikte evcil hayvan beslenilebilir mi?

Gebelikte evcil hayvan beslenilebilir mi?

Hamilelik  kadının yaşadığı doğal bir süreç olduğu için hayatınızda çok büyük değişikliklere sebep  olabilecek bir durum değildir. Bu yüzden bakımını yaptırdığınız, aşıları tamamlanmış, temizliğine özenilmiş bir evcil hayvanın hamileyken anneyle birlikte olması hiçbir sorun oluşturmaz. Bilakis anne adayının sevgi bağıyla bağlı olduğu bir hayvanla kendisini rahatlatıp, oyalaması anneyle ortak vücudu paylaşan bebeğin de rahatlamasını sağlar.

Üstelik her zaman çok steril koşullarda olmayıp hayvancılıkla uğraşan ve çiftçilik yapan hamileleri de düşünürseniz, toplumumuzda oldukça geniş bir kitlenin sorunlu çocukları olması beklenirdi ki böyle bir bağlantının olmaması da bu durumu destekleyen en önemli kanıttır.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Günay Avcı

Yrd.Doç.Dr. Seçil GÜNAY AVCI, 17 Aralık 1973 tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent ünvanını almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında, Halkalı Kent Hastanesi'nde, Gelişim Hastanesi'nde, Memorial Hizmet Hastanesi'nde, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde görev yapmış olan Yrd.Doç.Dr. Seçil GÜNAY AVCI, mesleki çalışmalarına Bakırköy'de bulunan Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Yrd.Doç.Dr. Seçil GÜNAY AVCI, Türkiye Jinekoloji ve Obstetriks Derneği, Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği, Jinekolojik Endoskopi Derneği, Türk T ...

Etiketler
Evcil hayvan besleme
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Günay Avcı
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Günay Avcı
Muğla - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube