Gaz probleminde beslenme tavsiyeleri

Gaz probleminde beslenme tavsiyeleri

Su dahil olmak üzere sıvı besinleri öğünlerden 20-25 dakika önce veya 60 dakika sonra tüketmeye özen gösterin, yemeklerle aynı anda sıvı almayın

Akşam öğünlerini erken vakitte tüketin. Geç saatte yemek yemek yemek mide sıvılarını azaltarak sindirim fonksiyonunu önemli ölçüde azaltır. Sindirimin zayıf olması besinlerin içeriğindeki vitamin ve minerallerin emilimini engeller.

Tahıllarla birlikte et veya süt ürünü tüketmeyin.

Sebze ve meyveleri aynı anda tüketmeyin.

Meyve ve etleri birlikte tüketmeyin.

Stres altında, gergin bir ruh halinde iken yemek yememeye özen gösterin. Eğer sinirli ve mutsuz iseniz sindirim fonksiyonu oldukça azalır ve yediğiniz besinler bedeninize rahatsızlık vermeye başlar. Yemek esnasında sindirim fonksiyonun sağlıklı şekilde işlemesi için bedenin gevşemiş beden ve olumlu ruh halinde olması gerekir.

Günün en yoğun öğününde sindirimi kolaylaştırmak için yemekten önce bir yemek kaşığı seyreltilmiş elma sirkesi için.

Yemeklerle birlikte sindirim enzim desteği almaya çalışın.

Bağırsaklarda gaz birikimini önlemek ve ar olan gazı azaltmak için, yemeklerimize dere otu, rezene, kekik ve nane ekleyin.

Yemelere tuz eklemeyin. Çünkü gereksiz miktarlarda tüketilen tuz, protein sindirimini önemli ölçüde azaltır ve vitamin, mineral emilimini engeller. Tuz yerine çeşni olarak baharat kullanmaya çalışın.

Yemek esnasında besinleri iyice çiğnemeye ve yemek süresini uzun tutmaya özen gösterin.

Diyetisyen Elif Fedakar

                                                                                           

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Elif Fedakar

Dyt. Elif FEDAKAR, 1990 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü bitirmiştir ve Dyt. unvanı almıştır. Lisans eğitimi süresinde Yapı Kredi Spor Klubü’nde adölesan beslenmesi ve faaliyetleri konusunda eğitim koçluğu görevini üstlendi ve başarı sertifikası aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nse Klinik Diyetisyen olarak aktif görev yapmıştır. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Çocuk Diyetisyeni olarak stajını başarıyla tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi Kurum Mutfağı'nda Kurum Diyetisyeni olarak çalışmıştır. Ayrıca lisans eğitimi boyunca Yeme Bozuklukları, Gebe ve Emzikli Beslenmesi, Diyabet Hastalarında Beslenme ve daha bir ...

Etiketler
Gaz ve şişkinlik
Dyt. Elif Fedakar
Dyt. Elif Fedakar
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube