Fue tekniği ile saç ekimi uygulaması

Fue tekniği ile saç ekimi uygulaması

Saç ekimi işlemi; doktor muayenehanesi, güzellik merkezi, poliklinik, güzellik salonu, kuaför gibi mekânlar da yapılamaz.

Saç ekimi T.C. Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki talimatlarına göre sadece hastane ve ameliyathane şartlarında yapılması gereken ciddi bir iştir ve işlem sırasında bir anestezi uzmanının hazır bulunması gerekmektedir. Saç ekim merkezi diye tanımlanmış ve onaylanmış bir kurum yoktur. Şu anda piyasada saç ekim merkezi adı ile reklam yapan çok sayıda yer aslında kaçak çalışmaktadır. Halen aktif olarak Türkiye’de tıp dışı mesleklerden insanlar kendilerini saç ekim uzmanı olarak tanıtmakta ve yukarda anlattığım mekânlar da saç ekimi yapmaya çalışmaktadırlar. Bu gibi yerlerden hizmet alarak ucuza saç ekimi gerçekletirmiş ancak yaptırdığı işlemin sonucunda kafasında geri dönüşü olmayan saç kökü izleri, doğal olmayan çim adam görünümü, ensede kabul edilemeyecek seviyede belirgin izler ile dolaşan çok sayıda mağdur bulunmaktadır.

Kısaca saç ekimi işlemi özel uzmanlık gerektiren bir müdahaledir ve T.C. Sağlık Bakanlığı bu yetkiyi sadece Plastik Cerrahi Uzmanlarına vermiştir. Ancak Kontrol problemleri ve piyasanın büyüklüğü bu konuda birçok hekimi ve birçok değişik meslek grubunun bu konuya olan ilgisini artırmıştır.

Yani ekim işleminiz bir hastanede, ameliyathane şartlarında, anestezi uzmanı eşliğinde bir Plastik Cerrah tarafından yapılmalıdır.

Erkek tipi saç dökülmesinin nedeni %90 testesterona(erkeklik hormonu) bağlıdır. Ensedeki saçlar bu hormona dirençli oldukları için bu durumdan etkilenmeyerek ömür boyu dökülmezler. Saç ekimi işte bu prensibe dayanmaktadır.

Arkadaki sağlıklı saçlar iki yöntemle alınabilmektedir. Tek tek alınarak yapılan nakil işlemi FUE, şerit halinde eliptik saç adası çıkarıldıktan sonra yapılan nakil işlemine FUT tekniği denilmektedir.

Biz ekip olarak saç ekiminde FUE tekniğini kullanıyoruz ve bu işlem sırasında motor kullanmıyoruz. Özel, çok ince, iğnelerimiz sayesinde hem saçın alındığı yerde, hem de saç kökünün nakledildiği yerde iz olmamasını temin ediyoruz. Motor kullanmamamızın nedeni ise kullanılan iğnelerin kalın olması ve dikkat azlığı sonucu iz kalma şansının çok artmasıdır.

Şimdi saç ekimi(FUE) hakkında bilmeniz gerekenler;
·         İşlem lokal anestezi ve gerekirse sedasyon altında 6 – 8 saat sürer.
·         Bir günde 1,500 – 2,000 folliküler ünite, iki günde 3,500 – 4,000 folliküler ünite nakledilebilir.
·         Ekim sonrası üçüncü gün özel yıkama ve birinci pansumanınız yapılacaktır. 4.gün özel yıkama ve 2.pansuman, 5.gün özel yıkama işlemleriniz gerçekleştirilecektir. Sonraki günlerde istediğiniz sıklıkta kendiniz banyonuzu yapabilirsiniz.
·         İşlem sonrasında size antibiyotik ve ağrı kesici kullanmanız önerilecektir.
·         İşlem sonrasında 1 ay boyunca sauna, hamam ve denize girmeniz önerilmeyecektir.
·         Ekimden 15 gün sonra spor yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak futbol oynarken 6 ay boyunca topa kafa vurmamanız gerekmektedir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Orhan Murat Özdemir

Op. Dr. Orhan Murat ÖZDEMİR, 1971 yılında Ankara'da doğmuştur. Liseyi İzmir Bergama Lisesi’nde bitirdikten sonra 1987 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 1996 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1996-1997 yılları arasında Malatya Hekimhan Girmana Köyü İpekyolu Sağlık Ocağı’nda sorumlu kurucu hekim olarak çalışmış ve bu tecrübesi ile bir köy doktorunun ne kadar önemli bir görev yaptığını ve halkın ne kadar çok değer verdiğini deneyimleme fırsatı bulmuştur. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasına başlamış ve 2002 yılında Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı unvanı almış olan Op. Dr. Orhan Murat ÖZDEMİR, 2002-2006 yılları arasında Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Plastik Cerrahi Klinik Şefi o ...

Etiketler
Fue tekniği
Op. Dr. Orhan Murat Özdemir
Op. Dr. Orhan Murat Özdemir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube