Fraksiyonel lazer ile yüz gençleştirme

Fraksiyonel lazer ile yüz gençleştirme
EN GÜZEL GİYSİ: CİLDİMİZ
Cilt yaşlanmasının hızını sadece genetik mirasınız belirlemez. Cildinizin nasıl yaşlanacağına yalnızca genleriniz karar vermez. Dış etkenler yani çevresel yaşlanmanın etkileri çok daha önemlidir. Araştırmalar, yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının %80-90′ının çevresel zararlardan meydana geldiğini gösteriyor. Genetik faktörler ve diğer içsel etkenlerde önemli ama istiyorsanız çevresel yaşlanmayı öğrenmeli ve önlemeyi iyi bilmek zorundasınız. Bu sorunun alt başlıklarına güneşten koruyucu önlemleri, sigara içmeyi ve vücudunuzun antioksidan kapasitesini yükseltmeyi eklemeniz gerekiyor. Koruyucu kullanılmazsa cildin kollajen ve elastin tabakası etkilenerek, erken kırışıklığa, lekelenmeye ve ciltte matlaşmaya neden olur.
Oysa ki günümüzde fraksiyonel lazer sistemleri ile cildimizi gençleştirmemiz artık mümkün hale geliyor. Çevrenin sürekli zararlı yıpratıcı etkilerine karşı artık bizimde bir savunma silahımız mevcut: FRAKSİYONEL LAZERLER
Fraksiyonel lazer teknolojisi ile kollajen şeritlerin sıkılaşması sağlanırken, ileri dönemde de kollajen üretimini arttırır. Böylece daha taze bir cilt görünümü, ciltte sıkılaşma, izlerde ve lekelerde azalma, ince kırışıklarda azalma sağlanır.
Fraksiyonel lazerler, cildin kısmi olarak yenilenmesi esasına dayanan Karbondioksit CO2 ve Erbiyum ERYAG lazer sistemleridir. Kişinin cildinin özelliklerine bağlı olarak birinin kullanılması ve ya kombine tedaviler tercih edilmektedir.
O halde nedir bu sistem?
En basit şekliyle ele alacak olursak, cildimizin kendini onarma seviyesini arttırmak ve hızlandırmaktır. Bu tip lazer ışınlarının hedefi sudur. Yani cilt yüzeyindeki yıpranmış tabakada bulunan hücrelerin bir nevi buharlaştırılarak ortamdan uzaklaştırılması sağlanırken, diğer taraftan alttan taze hücrelerin yapımını uyarmakta olan bir sistemdir.  Nasıl uygulanıyor sorusuna yanıt ise: etkinin istendiği alanda kişiye özel programın hazırlanıp %5 ile %95 oranında cilt yenileme işleminin yapılmasından ibarettir. Peki neden tek bir seansta cildimin %95 ini yenilemiyim? Diye soracak olursanız: bu da iyileşme süreci ile alakalı bir yanıt olacaktır. Sıklıkla %30 luk yenileme programları uygulanır ki; 3-5 gün içinde iyileşme süreci vardır. Bu iyileşme sürecinde de sizi bekleyen cildinizde sadece bir pembelik ve minik kabukçuklar olacaktır. Kışın yapılacak 2-3 uygulama ile cildiniz yenilenecek tazelenecek ve sıkılaşacaktır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berfu Babucçu

Etiketler
Fraksiyonel lazer ile gençleştirmede neler yapılır
Op. Dr. Berfu Babucçu
Op. Dr. Berfu Babucçu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube