Evlilik terapisi; 5 önemli uyarı

Evlilik terapisi; 5 önemli uyarı

1997 yılından bu yana evlilik terapisi çalışan bir uzman olarak evlilik terapileri ile ilgili önemli noktaları vurgulamak istiyorum

*Evlilik terapisi almak için geç kalmayın. Bize gelen vakaların önemli bir bölümünde eşlerden bir tanesinde “bir şeyler” bitmiştir. Biten çoğunlukla sevgi ya  ya da saygıdır. Bu olgularda terapilerin daha az işe yaradığını dürüstçe ifade etmeliyim.

*Sevgi ve iki taraflı motivasyon başarı şansını çok arttırır. Sevgi varsa ve  iki tarafında istekle başvurduğu vakalarda başarı şansının çok yüksek olduğunu vurgulamalıyım.

*Özeleştiri ve empati evlilik terapisinin anahtarlarıdır: .Evlilik terapileri dairesel nedenselliğe odaklıdır. Yani eşlerden birini suçlamaz ve her iki tarafında bu duruma katkıda bulunmuş olabileceğini göz önüne alır. Empati yeteneği ve öz eleştri bu nedenle çok önem kazanır. Bu terapiye haklı çıkmak için gelmeyin!!!

*Evlilik terapisine geliyorsanız sorumluluk alın; Evlilik terapisi telkin, destek amaçlı yapılmaz. Amaç eğitim,ve farkındalıktır. Terapistiniz sizlerin farkedemediklerinizi gösterir, çiftlere iletişim ve tartışma becerisi, empati ve sınırları öğretir. Asla sizin yerinize karar vermez. Eşlerden birine sempati gösteremez. Sürekli sizin adınıza kararlar veren bir evlilik terapistiniz varsa bir an önce randevunuzu tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Kimi zaman eşlerden biri içten içe evliliği bitirmek ister ancak sorumluluk almaz ve gizli amacı biz terapistleri evliliği sonlandırmak için kullanmaktır.

*İlk 6 yaşta seyredilenler evlilikte kaderiniz olur; Bu nedenle bu dönemin analizi çok önemlidir. Terapiye gelmeden önce bir kağıda ilk 10 yaşta seyrettiğiniz evlilik modelini yazın: Kendi anababanıza benzeyen ya da onlara zıt olmak adına yaptıklarınıza dikkat edin. Stres altında birbirlerine nasıl davranırlardı vs..

***Bireysel seanslar ve online (internet üzerinden) seanslarla ilgili daha detaylı bilgi almak için beni arayabilir ya da yazabilirsiniz

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Evlilik terapisi
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube