Evlenmek üzere olan çiftlere öneriler

Evlenmek üzere olan çiftlere öneriler

Öncelikle, evlilikteki korunma oldukça önemli bir konudur. Bu dönemde sık sık ilişki olduğu için korunma yönteminin de koruyuculuğu yüksek, etkin bir metod olması gerekir. Ancak bu dönemde her türlü korunma yöntemi uygun olmayabilir ve hastalar tarafından da kabul görmeyebilir. Kadınlar. Bu dönemde, en kolay ve etkin yöntem, doğum kontrol haplarıdır.

Ama bunu da genç evliler pek kabul etmiyorlar ve bunun sebebini de şöyle açıklıyorlar: Doğum kontrol hapları kilo aldırıp, selulite neden oluyor. Sinirlilik ve mide bulantısı yapıyor gibi... Aslında başlangıçta yeni evli çiftlerin en çok tercih etmeleri gereken yöntem doğum kontrol haplarıdır.

Evlilik hayatına adapte oluncaya kadar ve eşlerin birbirini cinsel yönden tanıyıncaya kadar, gereken kısa bir sürede kullanılabilecek en uygun yöntemdir. Örneğin 2-6 ay arası kullanılabilir. Daha sonra da tekrar jinekologlarına danışıp şartlarını tekrar gözden geçirip yeni bir yönteme geçilebilir. Takvim metodu ve prezervatif bir arada kullanılabilir.

Düzgün adet gören kadınlarda takvim metodu uzun süre yan etkisiz ve zararsız olarak kullanılabilir. Korunulması gereken günlerde de ya prezervatif ya da geriye çekilme yöntemi uygulanabilir. Son zamanlarda geliştirilen kola takılan kapsüller de birçok hasta tarafından merak edilen bir yöntemdir. 

Yan etkisi yok denecek kadar azdır. Fakat adet görmemeye neden olduğu için bazı hastalarda tereddüte neden olmaktadır. Ayrıca spermisit jeller, fitiller de korunma yöntemi olarak kullanılabilir. Ancak Türkiye'de pek tercih edilmemektedir. Zaten fazla kullanılmadığı için de fazla alternatifleri geliştirilmemiştir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Haldun Canova

Op. Dr. Haldun CANOVA, 1974 yılında Kıbrıs'ta doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kıbrıs Türk Maarif Koleji'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1998 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır.  2002 yılında ise İstanbul Zeynep Kamil, Kadın hastalıkları ve Doğum, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisasını tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 13 sene boyunca özel hastanecilik sektöründe çalışmalarını sürdürürmüş olan Op. Dr. Haldun CANAOVA, gebelikte ileri düzey Ultrason ve Inferlite (kısırlık) üzerine pek çok kurs, seminer ve kongreye katılmıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığının yanı sıra Aile, Çift Terapisi ve  Cinsel Terapi alanında da uzman olan ve hastalarına tedavi uygulayan Op. Dr. Haldun CANOVA, Mersin Özel Yenişehir Hasta ...

Etiketler
Evlilik
Op. Dr. Haldun Canova
Op. Dr. Haldun Canova
Mersin - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube