Estetik lamina diş kaplamalar

Estetik lamina diş kaplamalar

Estetik amaç ile uygulanan lamina diş kaplamalar dişin ön yüzüne yapıştırılan, kalınlıkları  1-2 mm olan ince porselen uygulamalardır. Lamina diş uygulaması için belrlenen dişlerin ön yüzlerinden bir miktar aşındırma yapılır Dişler eğri olduğunda bazı yerlerinden iç aşındırma yaılmasına gerek kalmayabilir.

Porselen Laminalar ince oldukları için ışığı çok iyi geçirirler. Porselen lamina yapılmış dişleri doğal dişlerden ayırt etmek oldukça güçtür. Hastanın yüz şekline ve fiziksel özelliklerine göre istenilen boyda, şekilde ve renkte hazırlanmaları mümkün olduğu için beklenen estetiği yakalama başarısı da yüksek olmaktadır. Dişlerdeki görüntü ve şekil değişimini sağlamakla beraber, diş ve dudak oranlarını da idealize ederek estetik düzeyini arttırmaktadır.

Lamina ile yapılan estetik çalışmaların en büyük avantajlarından biri de sigara, çay, kahve gibi boyar maddelere maruz kaldıklarında dahi renk değiştirmemeleridir. Gelişen teknolojiyle bağıntılı olarak tedavi süresi çok kısalmıştır. Artık bireyler 2-3 gün içerisinde yeni gülüşlere sahip olabilmektedir.

Lamina diş kaplama uygulanan dişlerde dişeti ile laminanın uyumu son derece önemlidir. Bu uyumda meydana gelen en ufak problemde dişetlerinde kanamalı ve şiş bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Hatta zaman zaman koyu renkte yansımalar da meydana gelebilmektedir. Bu durum da yapılan işe gölge düşürecektir.
Porselen lamina uygulamaları yüksek teknik hassasiyet gerektiren bir tedavi şekli olmakla beraber, doğru hazırlanmış bir dişe uygulanan porselen lamina ile dişetinin uyumu optimum seviyede olur. Porselen lamina diş ile dişetinin doğru uyumu uzun dönemde, yapılan estetik uygulamanın başarısını arttırır.

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Sertaç Kızılkaya

1992 yılında İstanbul Ü. Diş Hek Fak mezun oldu.

Ünüversiteden mezun olduktan sonra estetik diş hekimliği implant ve lamina konularında yurt içi ve yurtdışı birçok mesleki bilimsel kongre ve sempozyumlara katıldı.

Büyük bir hastanenin diş kliniğinde çalıştıktan sonra kendi muayenehanesi kurdu.15 yıldan fazla süre ile muayenehanesinde serbest diş hekim olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul Küçükçekmece E 5 Yanyol No 108 adresinde bulunan Korudent diş kliniğini kurdu. Halen kendi kliniğinde hasta kabul etmektedir. 

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

Etiketler
Estetik dolgu uygulama yerleri
Dt. Sertaç Kızılkaya
Dt. Sertaç Kızılkaya
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube