Estetik diş kaplama(zirkonyum)

Estetik diş kaplama(zirkonyum)

KRON-KÖPRÜ

Çürük kırık veya başka bir nedenle aşırı madde kaybı olan dişlerin kesilip (küçültülüp) kaplanması işlemine kaplama ( kron ) adı verilir.

Bir veya birden fazla diş eksikliğinde, komşu dişlerin kesilip (küçültülüp), bunlara yapılan kaplamalardan destek alınılarak ara boşlukların doldurulması işlemine köprü adı verilir.

Kron ya da köprüler metal destekli ya da metal desteksiz porselen olarak ikiye ayrılır.

Metal destekli porselenler, metalin ışık geçirgenliğini sağlayamaması ve dişeti seviyesinde  gri bir yansıma yapmasından dolayı doğal diş estetiğini tam olarak sağlayamazlar.

Zirkonyum destekli porselenlerde,  alt yapı olarak metal yerine beyaz bir alaşım olan zirkonyum maddesi kullanılır. Bu işlemde, zirkonyumun ışık geçirgenliği  sayesinde doğal diş estetiği  rahatlıkla sağlanabilmektedir. Ayrıca  alt yapısında metal olmadığı için diş eti seviyesinde koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.

                            metal destekli                                                                   metal desteksiz

Son teknoloji ürünü bu altyapı estetik ve dayanıklılığı birarada sunabilme özelliğine sahip tek malzemedir.  Metal desteksiz zirkonyum porselenler estetik beklentisi yüksek olan hastaların ve daha iyiyi hedefleyen diş hekimlerinin tercihi olmaktadır.

 

                                       önce                                                                                               sonra

Sistemin en büyük avantajı, zirkonyumu dayanıklılığının çok yüksek olmasından  dolayı, arka bölgedeki köprülerde de kullanılabiliyor olmasıdır. Böylelikle arka dişlerde de tam estetik bir görünüm sağlamaktır. Zirkonyum, yüksek ısılara, darbelere dayanıklı, hafif, ısı ve elektrik iletmeyen, ışık geçirebilen bir materyaldir. Ayrıca ağızda tat bozukluğuna, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmaz, sağlıklıdır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Yalçın Erdin

Dt. Yalçın Erdin 1975 yılında Balıkesirde doğdu. 1992 yılında Balıkesir Lisesinden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine girdi. 1999 yılında mezun oldu. Bazı özel  multidisipliner kliniklerde ortak olarak çalıştı.

Dt. Yalçın Erdin Mesleki çalışmalarına Dt. Yalçın Erdin Klinigi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Porselen
Dt. Yalçın Erdin
Dt. Yalçın Erdin
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube