Estetik burun ameliyatı süreci nasıldır?

Estetik burun ameliyatı süreci nasıldır?

Burun  estetiği ameliyatı ortalama kişinin 10-15 günlük istirahatte olmasını gerektiren bir ameliyattır. Ameliyat sonrası evde dinlenip tamponlar ve alçı çıkana kadar iş yaşamına ara vermeyi gerektirir. Alçı ve tamponlar 3-5 gün arası çıkar ve geri kalan sürede ten rengi bandajlara geçilir. Kişi 10. Günden sonra işine geri dönebilir. Revizyon burun ameliyatlarında bu süre daha uzundur. Kaburgadan ya da kulaktan kıkırdak alınan durumlarda ise bu süre 20 güne çıkabilir. Yüzde oluşan şişlik ve morluklar 15. günde tamamen yok olur. Kişinin genetik yapısı, cilt tipi ve yapılan cerrahi işlemin şekli bu süreyi etkiler. 

Ameliyat sonrası dönemde dikkat edilmesi gereken pek çok unsur söz konusudur. Bu konuda hastalarımı elimden geldiğince ayrıntılı bilgilendiriyorum. 

-Burun estetiği olan hastanın yatış şekli önemli midir? 
-Diet listesi nedir?
-Yemesi gerekenler ya da yememesi gereken yiyecekler nelerdir?
-Dikkat etmesi gerekenler nedir?
-Spor yapabilir mi?
-Güneşten korunulması gerekir mi?
-Yüzme havuzuna ya da denize girebilir mi?
-Ameliyat sonrası hangi ilaçları kullanabilir?

Bu tür sorular daha uzatılabilir. Her konuda bilgi sahibi olursanız bu süreci hem daha kolay geçirir hemde daha sağlıklı estetik olarakta güzel bir buruna sahip olabilirsiniz. Aklınıza takılan her soruyu doktorunuza sorabilmeli ve doğru yanıtlar alabilmelisiniz.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Betül Cengiz

Op. Dr. Betül CENGİZ, 1978 yılında Almanya’nın Bonn şehrinde doğmuştur. Lise öğrenimini İstanbul Coşkun Koleji’nde bitirdikten sonra 1998 yılında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2004 yılında tıp eğitimini birincilik derecesiyle tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve "Burunda Yaşa Bağlı Konka Reaktivitesi" konulu tez çalışmasıyla 2012 yılında Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi boyunca burun cerrahisi ve horlama konularında çok sayıda kongre ve kursa katılmış ve estetik burun cerrahisiyle özel olarak ilgilenmiştir. 2012-2014 yılları arasında Mardin Midyat Devlet Hastanesi’ne Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak mecburi hizmetini yerine getirmiş olan Op. Dr. Betül CENGİZ, buradaki görevi süresince burun ...

Etiketler
Burun ameliyatı riski
Op. Dr. Betül Cengiz
Op. Dr. Betül Cengiz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube