Estetik burun ameliyatı sonrası ağrı olur mu ?

Estetik burun ameliyatı sonrası ağrı olur mu ?

Burun estetiği gelişen teknoloji ile artık ağrısız bir ameliyattır. Burun estetiğinde ağrı eşiği kişiye göre farklılık içerir ama tamponların eskisi gibi olmaması , daha konforlu alçı kullanılması ve uygulanan cerrahi tekniklerin gelişmesi ile ağrı duyusu eskiye göre daha azdır. Eskiden gazlı bez tamponların kullanılmasından kaynaklanan ‘’tampon burun ameliyatı sonrası çok acıtıyormuş’’ düşüncesi artık hastalarımızın yaşadığı bir sorun değildir. Uzun zaman Türk toplumunda bu algının devam etmesine neden olan gazlı bezler yerine bugün artık silikon tampon kullanıyoruz. Ve günümüzde tampon alınması 2 dk. gibi kısa süren,  ağrı oluşturmayan bir işlemdir. Kullandığımız termoplastik alçılar hastaların rahatça duş almasına olanak sağlayan suya dayanıklı malzemelerdir.

O yüzden haftalarca süren sudan ve sabundan uzak dönem burun estetiği sonrası artık yok. Hastalar rahatça saçını elini yüzünü yıkayıp bu süreci daha kolay geçirebiliyorlar. Kullandığımız tıbbi malzemeler  günümüzde çok daha kaliteli ve dokuya daha az hasar veriyor bu durum hastaların ameliyat sonrası dönemi rahat ve ağrısız geçirmesine yardımcı oluyor. Doktorunuzun ve sizin karşılıklı sabır ve özveriyle geçireceği bu dönem psikolojik olarak zor bir süreç olsada hastalarımla sürekli iletişim halinde olmak bu süreci kolaylaştırıyor.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Betül Cengiz

Op. Dr. Betül CENGİZ, 1978 yılında Almanya’nın Bonn şehrinde doğmuştur. Lise öğrenimini İstanbul Coşkun Koleji’nde bitirdikten sonra 1998 yılında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2004 yılında tıp eğitimini birincilik derecesiyle tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve "Burunda Yaşa Bağlı Konka Reaktivitesi" konulu tez çalışmasıyla 2012 yılında Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi boyunca burun cerrahisi ve horlama konularında çok sayıda kongre ve kursa katılmış ve estetik burun cerrahisiyle özel olarak ilgilenmiştir. 2012-2014 yılları arasında Mardin Midyat Devlet Hastanesi’ne Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak mecburi hizmetini yerine getirmiş olan Op. Dr. Betül CENGİZ, buradaki görevi süresince burun ...

Etiketler
Burun ameliyatı
Op. Dr. Betül Cengiz
Op. Dr. Betül Cengiz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube