Erken gebelikte kanama

Erken gebelikte kanama

Hamilelerin dörtte birinde  gebeliğin ilk 3 ayı içinde kanama oluşabilir.

Ultrasonda bebeği ve kalp atımlarını görmemize karşın, erken gebelikteki kanama can sıkıcı bir durum ve bu duruma düşük tehtidi diyoruz.

Kanama düşük açısından uyarıcı bir belirti.

Eğer kanama şiddetliyse gebeliği kaybetme riski yaklaşık %50’dir.

Daha hafif ve geçici kanamalarda ise o gebeliği kaybetme riski yaklaşık olarak %7-8’dir.

Erken gebelikte kanaması olan ve gebeliği devam eden hamilelerde başka riskler de artmaktadır.

Yapılan tıbbi araştırmalar gösteriyor ki, gebeliğinin ilk 3 ayında kanaması olan hamilelerde, ilerleyen haftalarda erken doğum riski ve bebekte de gelişme geriliği ortaya çıkma riski artmaktadır. Bu nedenle gebeliğinizin ilk aylarında kanamanız olduysa, kanama geçmiş olsa bile, ilerleyen haftalardaki riskler açısından dikkatli takibiniz gerekir.

Sağlıklı günler dilerim.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Yavuz Şimşek

Doç. Dr. Yavuz ŞİMŞEK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında okul birincisi olarak tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2004 yılında Kadın Doğum Uzmanı olmuştur. Daha sonra İngilterede Açık ve Laparoskopik (kapalı) ameliyatlar konusunda eğitim almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Büyük Doğum Hastanesi, Zekai Tahir Burak Eğitim Araştırma Hastanesi ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapmış olan Doç. Dr. Yavuz ŞİMŞEK, 2013 yılında Doçent Doktor unvanı almıştır. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Kadın Doğum bölümünde bölüm başkanı olarak görev yapmış ve 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Tüp Bebek Merkezinden İnfertilite yan dal uzmanlığını almıştır. Doç. Dr. Yavu ...

Etiketler
Gebelik dönemi hastalıkları
Prof. Dr. Yavuz Şimşek
Prof. Dr. Yavuz Şimşek
Kırıkkale - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube