Erkekte burun estetiği nasıl olmalı?

Erkekte burun estetiği nasıl olmalı?

- Erkek burun estetik operasyonu ve tasarımı kadın burun estetik operasyonu ve tasarımından farklıdır.
-Erkek burun şekli ve profili, erkeksi keskin yüz hatları ile uyumlu ve dengeli olmalıdır. Burun estetik operasyonu sonrası, ameliyat olduğunun anlaşılmaması burun estetiğinde en önemli hedef olmalıdır.
-Erkek tipi burunda, burun sırtı ile burun ucu aynı düzlem üzerinde olmalı gerekliyse yüz hatlarına uyumu sağlamak için çok hafif bir burun sırtında kemer bırakılabilir. aksi durumda erkekte feminen bir görüntü ortaya çıkarılabilir.
-Kadın burun profili gibi burun ucu 1-2 mm burun sırtından yüksekte genelde olmamalı. Erkekte Burun ile dudak açısı 90 derece civarında olmalı buda daha sağlam, kararlı, maskülen ve dengeli bir yüz ifadesi vermesini sağlar.
-Burun derisinin kalitesi, burun ameliyatının sonucunu doğrudan etkiler.
-Erkekde burun ile beraber, alın ve çene ucu tam değerlendirilmeden ya da uyumlu hale getirilmeden burun estetiği operasyonu eksik kalacaktır.
Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güncel Öztürk

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanını almıştır. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik sanatlara yakın olan plastik cerrahi bölümünden yana yapmış ve sınavda dereceye girip, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında, 6 yıl olan eğitim sürecinin bir bölümünü 2006 yılında Yale University, New Haven Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, Connecticut-ABD’ de John A. Persing, MD, FACS baş denetimi altında burun ve yüz estetiği üzerine eğitim almıştır. 2007 yılında University of Miami, Jackson Memorial Hospital Estetik, Plastik v ...

Etiketler
Erkeklerde burun şekli nasıldır
Op. Dr. Güncel Öztürk
Op. Dr. Güncel Öztürk
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube