Erkeklerde meme dokusu fazlalığı

Erkeklerde meme dokusu fazlalığı

ERKEKLERİN GİZLİ SORUNUNA KOLAY ÇÖZÜM

Erkeklerin yaz başlangıcında en çok başvurduğu sorundur. Özellikle genç erkekleri psikolojik olarak çok etkiler. 40 yaş üzerinde erkeklerde de çok sık rastlanır. Birçok hastam yaz boyunca plaja gitmediğinden, gitse bile göğüs bölgesini kapatacak bir şey giymeden dolaşamadığını anlatır.

Jinekomasti, erkek memelerinin normalden fazla aşırı derecede büyümesi ve kadınsı bir vücut görünümüne neden olmasıdır. Erkeklerde meme dokusunun iyi huylu büyümesi olarak tanımlanabilir.

Jinekomastinin tedavisi için ileri yaşları beklemeye gerek yoktur. Çok erken yaşlarda bile yapabiliyoruz. Çünkü gençler için büyük psikolojik problem yaratabiliyor, bazı gençler bundan büyük utanç duyarak, ailelerinden bile gizleyebiliyorlar.   Özellikle memedeki büyüklüğün fazla sarkma yapmadan tedavisi, daha başarılı sonuç vermektedir.

Tek memeyi ya da her iki memeyi de etkileyebilir. Her ne kadar bazı ilaçlar ve tıbbi sorunlar erkek göğsünün fazla gelişmesiyle ilişkilendirilse de, vakaların büyük çoğunluğunda bilinen bir neden yoktur. Hazırlık aşamasında göğüsleriniz kontrol edilecek, örneğin karaciğerin iyi çalışmaması, östrojen içeren ilaç kullanımı ya da anabolik steroidler gibi nedenler olup olmadığını, yani jinekomastinin nedenlerini anlamaya çalışacaktır. Eğer şüphelenilen neden tıbbi bir sorunsa, uygun bir uzmana yönlendirileceksiniz. Meme ultrasonografisi  incelemesi gerekebilir. Bu isteklerin yerine getirilmesi, yalnızca göğüste kitle riskinin bertaraf edilmesini sağlamayacak, aynı zamanda meme oluşumunu da ortaya koyacaktır. Göğüslerde ne kadar yağ ve meme dokusu olduğunu bilinirse, ihtiyacımıza yönelik, en uygun olacak cerrahi yaklaşım seçilebilir.

AŞIRI KİLO ALIMI

Doğumsal nedenlerin yanı sıra, jinekomastinin bir diğer nedeni aşırı kilo alıp vermedir. Alınan kilolar verilse bile bu bölgede fazla değişiklik olmaz. Aşırı yağlı beslenme, özellikle fast food, görülme sıklığını arttırmıştır.

Gelişmiş tedavi yöntemlerinden başında, vaser  liposelection yöntemi gelir.

VASER LİPOSELECTİON:

Muayene sonrası seçime bağlı olarak genel veya çoğunlukla lokal anestezi altında günlük cerrahi ameliyat olarak uygulanan basit bir girişimdir. Hastanede kalmayı gerektirmez. Bir çok hastada "Vaser Liposelection" denilen yağları azaltma ve konturları düzeltme uygulaması  yeterlidir.

Bu uygulamada ileri cerrahi teknikle yağ dokusu parçalanarak alınıyor. Buna yağ alma işlemi yani liposuction yerine 'liposelection' deniliyor. Çünkü 'selection' özgün, özel anlamına geliyor ve bu da özel yağlı dokuyu seçen bir yöntemdir. Liposuction'da yağ kazınarak  alınırken destek dokulara kısmen zarar veriyor. Bu yeni yöntem ise hasarı ortadan kaldırıyor.  Hasar ortadan kalktığı için, bu yöntem deriyi daha çok topluyor, sarkma olmayı önlüyor ve yağ alınan bölge daha düzenli bir hale geliyor.

Yağ dokusunu dağıtmak ve yok etmek adına, teknoloji ile ileri cerrahi teknikleri birleştiren bir yöntem olan bu sistem, tüm dünyanın gözbebeği. Bu yöntemle, herhangi bir diyet programı uygulamadan ve egzersiz yapmadan, istenmeyen yağlar, kol, bacak, boyun, göğüs, diz, kalça, sırt gibi vücudun sıkılaştırılmak istenen herhangi bir bölgesinden etkili bir şekilde alınıyor.

 Bu işlem yapılırken, bağ dokuya, kan damarlarına ve sinirlere asla zarar verilmez. Özellikle acı vermemesi ve operasyon sonrası morarma yapmaması nedeniyle hastalar tarafından tercih edilen vaser liposelection, mucizevi sonuçlar yaratıyor. Vaser  ile yapılan Liposelection Yöntemi ile çene, boyun ve kollar gibi çok daha narin ve ince bölgelerde çalışma imkanı bulabiliyoruz. Yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki, liposelection  uygulanan hastalarda daha az ödem, ağrı ve morluk oluyor. Vücudun her bölgesine, hatta yüze bile uygulanabilen güvenli bir operasyondur. Lokal anestezi ile uygulanabilmesi bir avantajdır. Ultrason ile yağlar sıvılaştırıldığından homojen yağ alınması mümkün hale gelir.  Çok ince kanüller ile çalışıldığı için dikiş gerektirmez, dolayısıyla iz  minimumdur.  

Vaser Liposelection'da yağlar küçük kanüller kullanılarak çok hafif basınç ile çekilir. Bu nedenle çevre doku zarar görmez ve iyileşme esnasında dalga şeklinde düzensizliklerin oluşması minimize edilir. Liposuction'de ise büyük kanüller kullanılır. Büyük basınç ile yağ çekildiğinden, çevre dokuya zarar veren koparıcı bir işlem yapılır ve dalgalı cilt görünümü oluşması ihtimali yüksektir.

OPERASYON SONRASI

Spor ve masaja bir hafta sonra başlanabilir. Doğru yapılan masajla iyileşme süresini hızlandırmak mümkündür. İlaçların aksatılmadan alınmasına dikkat ediniz. Operasyondan iki gün sonra ilk ılık duşunuzu alabilirsiniz. Uygulanan bölgeye göre özel korseyi bir-iki hafta giyeceksiniz. Vaser Liposelection'da operasyon bittikten hemen sonra yürüyerek evinize gidebilirsiniz. Müdahale sonrası ciddi ağrılar olmuyor.

Diğer tedavi yöntemi:

 Bazı kişilerde, liposelectiona  ek olarak meme başından 2-3 cm. lik kesiyle girilerek aşırı derecede büyümüş meme dokusu çıkarılır. İşlem 60-90 dakika kadar sürer. Aynı gün evinize gidebilirsiniz. Bir süre boyunca şişlik ve morluklarınız olabilir. Büyük bir kısmı ilaçlarla hemen kontrol altına alınır, bir kısmı da zaman içinde kendiliğinden geçer. Şişliği azaltmak için, beş gün boyunca her gün, daha sonra birkaç hafta boyunca da gece elastik bandajla baskı yapmanız istenecektir. Hasta 5-7 gün içinde normal hayatına dönebilir. Ameliyattan sonra göğüsler tekrar büyümez. Meme dokusunun alınmasının hiçbir zararı veyayan etkisi yoktur.

Kolayca SİX PACK

Son yıllarda çok yaptığım operasyonlardan biridir. Erkeklerin hayali; egzersizle fazla vakit kaybetmeden six pack görünümüne hızla kavuşmak.

Erkek vaser Hi Def (VHD) basit bir liposuction gibi karın veya bel bölgesindeki yağları almak için yapılan bir yöntem değildir. Amaç vücut geliştirme sporu yapmış dergi, gazete, ve filmlerde gördüğümüz kaslı görünümlü erkek vücudunu yapmaktır. İşlem sırasında tarif edilen şekilde düzgün bir vücutta hangi kaslar görülebiliyorsa tam olarak o kaslar ortaya çıkartılır. Genellikle başvuran erkek hastaların en çok istediği karın bel bölgesi ve göğüs bölgesidir. Göğüs bölgesinde yapılan işlem ise pektoral, latissimus dorsi, ve serratus kaslarının belirginliğini arttırır. Karın ve bel bölgesinde yapılan işlem ile rectus abdominis ( six pack veya baklava dilimleri), oblique ve para vertebral kaslar ile sırt bölgesindeki trapezius kası ortaya çıkartılır.

Daha iyi bir vücutla, tüm güzellikler sizinle olsun..

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube