Erkeklerde burun estetiği ameliyatının ayrıcalıkları

Erkeklerde burun estetiği ameliyatının ayrıcalıkları

Erkeklerde burun estetiği prensipleri kadınlardan farklılık göstermektedir. Feminize bir görünüm oluşturmamak için dudak burun açısı, burun sırtına yapılan müdahaleler ve burun kemiklerine yapılan müdahaleler kadınlara göre farklı planlanmalıdır.

Erkeklerde burun sırtında oluşturulacak oyukluk hiç hoş olmayan bir görünüme sebep olmaktadır. Erkeklerde burun sırtı düz olarak gelmekte ve burun ucu burun sırtı ile aynı düzeyde olmalıdır. Hatta bazı kişilerde burun sırtında hafif bir kemer bırakılması daha natürel ve güzel bir sonuç sağlayabilmektedir.

Kadınlarda burunun dudak ile yaptığı açı 95 -100 derece olması idealken, erkeklerde bu açının 90 dereceyi geçmemesi gerekmektedir. Bu açının küçültülmesi kalkık bir burun oluşumuna neden olacağından feminize bir burun ortaya çıkaracaktır.

Kadınlardan farklı olarak erkeklerde burun kemiklerinin inceltilmemesi gerekir. Burun kemikleri birbirine çok yaklaştırılarak ön görünümde fazla miktarda bir incelme oluşturulursa yine feminize bir sonuç ortaya çıkacaktır.

Birçok erkekte, burunu çok küçültmemek için, buruna bazı bölümlerin kıkırdak greftleri ile büyütülüp; bazı bölümlerin ise küçültülmesi ile kombine edilen, dengeleyici burun ameliyatları tercih edilmektedir.

Horlama Şikayeti Olanlar İçin Burun Estetiği Ameliyatı Önerilmektedir.

Toplumumuzda birçok erkekte burun kıkırdaklarının eğri olmasına (septum deviasyonu) ve konka adı verilen burun etlerinin geniş olmasına bağlı olarak burun tıkanıklığı şikayeti bulunmaktadır. Burun tıkanıklığı uykuda horlama şikayetinin de ana nedenlerinden biridir. Bu nedenle burun tıkanıklığı ve horlama şikayeti olan kişilere ameliaytı septum kıkırdağının düzleştirildiği aynı zamanda konkaların da küçüldüğü bir ameliyat olan burun estetiği ameliyatı olmaları önerilmektedir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Suat Nazım Çerkeş

Prof. Dr. Suat Nazım Çerkeş, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Ankara’da  tamamladı. 1977 yılında Ankara Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl Hacettepe Tıp Fakültesi’ne girdi. 1983 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1983-1985 yılları arasında Ordu-Ünye’de mecburi hizmetini yaptı. 1985 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilimdalı’nda ihtisasa başladı. İhtisası süresince özellikle mikrocerrahi alanında çalışmalarda bulundu ve İstanbul Tıp Fakültesi’nde Mikrocerrahi uygulamalarını başlattı. 1990 yılında Plastik ve Rekonstrüktif cerrahi uzmanı oldu. Aynı yıl A.B.D.’ne giderek UAB (University of Alabama at Birmingham) da dünyanın en tanınmış plastik cerrahlarından dünyada endoskopik yüz germe ameliyatlarının ilk uygulayıcısı Prof. Luis O. Vasconez’in kliniğinde 1 yıl ...

Etiketler
Erkeklerde burun estetiği prensipleri
Prof. Dr. Suat Nazım Çerkeş
Prof. Dr. Suat Nazım Çerkeş
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube