Erkeklerde atletik vücut estetiği

Erkeklerde atletik vücut estetiği

Erkeklerde Atletik Vücut Estetiği:

Son yıllarda kadınlar kadar erkeklerde de estetik cerrahiye merak başladı. Erkeklerde botox, cilt bakımı, saç ekimi gibi ilk akla gelen müdahaleler yanında artık liposuctionla kaslı görünümlü atletik vücut merakı gündeme gelmiştir.

Vücut üst kısımda omuzlar ve göğüs kısmı , altta da göbek kısmı yağlanmaya meyilli alanlardır. Bazen ne kadar spor yapılırsa yapılsın, diyetle kilo verilirse verilsin jinekomasti dediğimiz erkek tipi meme büyümesi ve göbek bel çevresi yağlanma nedeniyle liposuctionla vücut şekillendirme gerekebilmektedir.

Özellikle eskiden daha çok yaptığımız genel olarak tüm alanlardaki yağları alıp hastaları spora yönlendirmek ve kendi kendine kas yaparak vücut görünümünü düzeltmelerini beklemekti. Son yıllarda Hollywood ünlülerine yapılan plaj vücudu, atletik vücut, üçgen vücut estetiği olarak adlandırılan yöntemlerde kimi zaman silikon protezlerle kaslı ve üçgen vücuda sahip olma kimi zamanda liposuctionla bir bölgeden alıp başka bölgeye verme ile oluşturulan six pack (baklava karın ) görünümü popüler hale gelmiştir.

Atletik vücut liposuctionunda göğüs bölgesinde ve bel bölgesinde yağın tümü alınırken 6 paket görünümündeki karında sadece ara çizgilerdeki ve orta karın çizgisinde Rektus kası dediğimiz karın çizgileri takip edilerek liposuction yapılır. Bel inceltilir omuz ve göğüs üst kısmına dokunulmaz ve 6 lı karın kas paketinde şiş kısımlara zaman zaman yağ eklererek vücut kaslı görünümde şekillendirilir. Aynı işlem omuz ve kol kaslarındada uygulanır. Böylece plastik cerrahi ile sahte de olsa üçgen atletik görünüm elde edilmiş olur.

Bu tür şekillendirici liposuctionda da yeni nesil liposuction dediğimiz lazer liposuction ya da body tite radyofrekanslı liposuction ile sıkılaşıp yapışması gereken bölgeler şekillendirilir. İşlem sonrası 2 hafta 1 ay arası güreşçi mayosu benzeri korse giyilmesi gerekir. 3. Gün banyo serbest 1. Ay spor serbesttir. Sporla desteklenirse daha etkili sonuç elde edilebilir.

Ödemler 2. Hafta giderek şekil ortaya çıkmaya başlar 6. Ay ödem sıfırlanır.

 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Liposuction nedir
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube