Elektrolipoliz: bölgesel incelme metodu

Elektrolipoliz: bölgesel incelme metodu

Yapılan tüm diyetlere rağmen hâlâ kurtulamadığınız ve sizi rahatsız eden bölgesel fazlalıklarınız varsa neden bölgesel zayıflama metodlarını denemiyorsunuz?

Bölgesel zayıflama nedir?

En başta söylenmesi gereken temelde bir kilo azaltma yöntemi olmadığıdır. Vücudun belli bölgelerinde birikmiş olan yağların azaltılması amacıyla kullanılan yöntemlere verilen genel isimdir.

Yağ hücreleri nasıl yok edilir?

ELEKTROLİPOLİZ:BÖLGESEL İNCELME METODU


Elektrolipoliz inaktif yağ hücrelerini aktif hale geçirerek yağların atılmasına olanak sağlayan bir yöntemdir.Kilo kaybetmeyi sağlamaz ancak birikmiş bölgesel yağların dağıtılmasına ve şekil vermeye yönelik bir işlemdir.
Lenf drenajı ile birleştirilen elektrolipoliz istenmeyen yağlardan kurtulmanın yeni bir yoludur.Karın, kalça, basen, kol gibi birikmiş yağların eritilmesinin nisbeten güç olduğu bölgelerde cilt üzerine yerleştirilen elektrodlar - paletler, veya daha etkilisi, cilt altına, yağ tabakasının üzerine yerleştirilen ince iğneler vasıtasıyla verilen düşük voltajlı elektrik uyarı, yağ hücrelerinde trigliseritlerin yağ asidine dönüşmesini sağlar. Yağ asitleri hücreler arası sıvıya ve lenf dolaşımına geçer. Lenf drenajı ile yağ asitleri bölgeden uzaklaştırılır.

Kaç seans uygulanmalıdır?

Haftada bir uygulanır Ancak aşırı yağ dokusuna sahip olanlarda hafta da 2 uygulama yapılabilir.Bu süreç kişinin yağ dokusu miktarına bağlı olarak 10-20 seans arasın da olabilir.

Sonuçları nelerdir?

İşlem yapılan alanda işlemden hemen sonra ilk etkiler görülmeye başlar. Ortalama daralma, işlem yapılan alan ve yağ dokusunun kalınlığına göre değişmekle birlikte 2 ila 15 cm. arasında olacaktır.

Uygulama süresi nedir?

Her sesans 45 -60 dk sürmektedir.

Kimlere uygulanabilir?

Vücutta aşırı veya yaygın yağlanması olanlar dahil bölgesel fazlalığı olanlara uygulanabilir. Kalp pili olanlar ve hamilelere uygulanmaz.

Emziren annelere  de uygulanabilir.

İşlemde ve sonrasında ne hissedilir?

İşlem esnasında hasta ağrı, acı hissetmez. Bu sebeple de işlemdeyken TV izleyebilir, Kitap okuyabilir, Az sayıda hastada morluk oluşabilir, ancak o da hiçbir iz bırakmadan yaklaşık 1 hafta içinde düzelecektir.

En keyifli yanı da işlemden çıkar çıkmaz hastalar günlük hayatlarına hemen dönebilirler.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Banu Çaycı

Prof. Dr. Banu Çaycı, 1965 yılında Ankara''da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamasının ardından tıp eğitimini de 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanınu aldı. Dr. Çaycı, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Uzmanı oldu. O tarihten günümüze değin ise Tıbbi Biyokimya Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya devam etti. Kendisi ayrıca 2004 ile 2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Laboratuarlar Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü. 2011 yılında profesör unvanını alan Dr. Çaycı'nın özel ilgi alanları kanser metabolizması, obesite, egzersiz, bitkisel tedaviler ve akupunktur yer almaktadır. Dr. Çaycı'nın, 70'in üzerinde uluslararası makalesi, bir kitap çevirisi,100 fazla bilimsel t ...

Etiketler
Bölgesel zayıflama nedir?
Prof. Dr. Banu Çaycı
Prof. Dr. Banu Çaycı
Ankara - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube