Elektro akupunktur tanı yöntemi e.a.v (electro. accu. voll) yöntem nedir?

Elektro akupunktur tanı yöntemi e.a.v (electro. accu. voll) yöntem nedir?

Sağlığı koruyucu, Hastalık Tedavisi, Hastalık Sonrası Rehabilitasyon ve Acil durumlarda gelişen tıbbi disiplinler dönemin ve toplumların gereksinimlerini karşılamak doğrultusunda binlerce yıldan beri evrimleşmektedir.

Modern tıp alanında gelişen tanı metotlarından biyomedikal laboratuvar ve görüntüleme yöntemleri akut - acil durumlarda ve klinik seviyedeki hastalıkların teşhisinde başarılı olurken, kronik ilerleyici hastalık süreçleri, hastalık öncesi sağlık bozulmaları ve sağlık durumunun devamlılığı konusunda bireye özel önleyici ve destekleyici tıbbi yaklaşımların oluşturulmasında yetersiz kalmaktadır.

Özellikle Kuantum Fizik alanındaki son gelişmeler Yaşam, Varlık, Sağlık ve Tıp alanlarında yeni tanımlamaları gündeme getirmiştir. Yeni anlayışa göre Yaşam: madde ve enerjinin fonksiyonel işbirliğidir.

Hücre + Hücre zarı elektriksel potansiyeli + Hücrenin yaşamsal süreçlerini düzenleyen manyetik alanı.

Hücre zarı elektriksel potansiyeli fizyolojik fonksiyonlar hakkında ölçüm yapıp bilgi alabildiğimiz süreçlerin olduğu kısımdır. EAV teşhis yöntemi EKG. EMG. EEG gibi hücre zarı elektriksel potansiyelindeki değişiklikleri saptayabilen yeni nesil tanı yöntemidir.

ELEKTRO AKUPUNKTUR TANI YÖNTEMİ E.A.V.

E.A.V Dr.Voll tarafından geliştirilen ve organizmanın ilgili test verilerine tepkisinin deri üzerindeki akupunktur noktasından sorgulandığı tanı yöntemidir. Akupunktur gibi Bütünsel Tıp alanlarında, çalışan Hekimlerce 1970 li yıllardan bu yana sürekli olarak geliştirilmekte ve kullanılmaktadır. Bu yöntem binlerce yıllık geleneksel ve tamamlayıcı şifa sanatları ile modern Batı teknolojilerinin bir sentezidir.

E.A.V YÖNTEMİN AMAÇLARI:

Akupunktur meridyenlerindeki enerji dengesizlikleri sağlık dinamiklerinden uzaklaşma ve hastalığa kadar giden süreçleri başlatır. Binlerce yıldan beri Akupunktur vücudun temel düzenleme mekanizmalarını dengede tutmak amaçlı uygulanmaktadır.

E.A.V yöntemi

1-Bireyin sağlık durumunun değerlendirilmesinde

2-Hastalık seviyesine ulaşmamış, klinik testler ile saptanamayacak seviyedeki sağlık sorunlarının değerlendirmesinde

3-Klinikolarak saptanmış hastalıkların nedenleri hakkında detaylı analiz imkanı sağlayarak hızlı bir şekilde anlaşılmasında

4-Etkintedavi kürlerinin planlanmasında,

5-Hastanın tedaviye uyumunu optimize etmede

Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp hekimlerinin tercihi olmuştur

YÖNTEM:

EAV (Elektro AccuVoll) test; EKG. EEG. EMG gibi elektrodermal testler arasında olup bir elektriksel devre üzerinde hastanın Bağdokusunun iletkenliği (Biyoimpedans)ve akupunktur noktasının elektriksel potansiyelini ölçme esasına dayanır.

Potansiyeldeki değişimlerin tespiti ile bireyin sağlık durumu ve tedavi engellerin şiddeti hakkında ayrıntılı bilgi elde edilir. Bireyin sağlık dinamiklerine bağlı olarak ölçüm döngüsünde kullanılan test maddeleri ile ilgili uyaranlara deri direnci ve akupunktur nokta potansiyeli net bir “evet” veya “hayır” olarak cevap verir.

Bu yöntem Bağ dokusunun, organların sağlık durumu,, Biyolojik yaş,Sağlığı bozucu sebepler , Latent asidoz, ,Alerjiler ,Gıda İntoleransları, Ağır metaller, Akut ve kronik enfeksiyon yükleri, doku ve hücresel seviyedeki hormon, enzim ,vitamin, mineral eksiklikleri hakkında bilgi verir..

Bütünsel sağlık anlamında bireye özel geleneksel ve tamamlayıcı tıp kürlerinin panlanmasına yardımcı olur.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Doğu Yıldırım

Dr. Doğu Yıldırım, 08 Şubat 1967 tarihinde İzmir'de doğmuştur. 1990 Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezun oldu. Muş ta mecburi hizmetini tamamladı. Burada tanıştığı Rayber in (Alevi Dede si) şifa uygulamalarını inceledi. Geleneksel tıbba ilgisi başladı. 1992-2010: Köy Hizmetleri Kurum Hekimi olarak çalıştı. Tıbbi bitkiler üzerine yoğunlaştı. Anadolu nun çeşitli bölgelerinde sahada çalışan, ilgili ziraat ve orman mühendislerinden folklorik tıbbi bitki kullanımı hakkında bilgiler topladı. Ege bölgesindeki Şifalı Bitkilerin geleneksel uygulamalarını araştırdı. Hipokrat’ın Anadolu hekimi olduğunu ve Muğla-Aydın-İzmir de kullanılan geleneksel reçetelerin kaynağı olabileceğini keşfetti. Ege Üniversitesi. Eczacılık Fakültesi ve ARGEFAR (Ege. Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi) tarafından düze ...

Dr. Doğu Yıldırım
Dr. Doğu Yıldırım
İzmir - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube