El gençleştirme işlemleri

El gençleştirme işlemleri

El yaşlanması nedir?

Yaşımızı ele veren yerlerin başında yüz yaşlanmasından sonra  eller gelmektedir.

El yaşlanması  elde hacim kaybı,  damamrları belirginleşmesi, ve tendonların  görünür hale gelmesiyle kendini belli eder.

El sırtı derisi incelir, lekeler oluşur ve buruşuk hale gelir. Yüz yaşlanamsını çeşitli işlemlerle gizlenebildese, ellerimiz yaşımızı ele verir.

El gençleştirme işlemleri nelerdir?

Son yıllarda el yaşlanmasının önüne geçmek mümkün hale gelmiştir.

Hacim kaybı için dolgu uygulamaları yapıla bilir. Lekeler için lazer uygulanır.

Son zamanlarda kalıcı fayda sağlaya bilmek için el sırtına yağ enjeksiyonu önerilmektedir.

El sırtına yapılan yağ enjeksiyonu hacim kaybını düzeltir, el derisinin kalitesini artırır, kırışmış ve yıpranmış görünen el derisini tazeler. Sonuçları kalıcıdır.

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Muhitdin Eski

Prof. Dr. Muhitdin ESKİ, 1967 yılında Trabzon’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini İstanbul'da bitirmesinin ardından 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1991 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1994-1999 yılları arasında GATA Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmış ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Mevki Hastanesi'ne Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak atanmış olan Prof. Dr. Muhitdin ESKİ, burada görev yaparken 2000 yılında Akdeniz Yanık Konsülü bursu kazanarak Pariste Cochin Hastanesi'nde çalışma imkanına sahip olmuştur. Aynı sene ödüllendirilerek 3 ay süre ile Londra İngiliz Kraliyet Dil Okulu'nda (Defence School of Languages) ileri İngilizce di ...

Etiketler
El gençleştirme
Prof. Dr. Muhitdin Eski
Prof. Dr. Muhitdin Eski
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube