Dudak estetiği!!

Dudak estetiği!!

Estetik operasyonlar ile ince dudaklar otojen dokularla dermofat greft ya da yağ greftleri gibi ya da doku ile uyumlu hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri ile kalınlaştırılabilmekte, çok kalın dudaklar inceltilebilmekte, ileri yaşlarda görülen dudak kenarlarındaki aşağı sarkmalar cerrahi işlemler ile düzeltilebilmektedir. Dudaklar yüzümüzün estetik görünüşünde önemli rol oynar. Dolgun, diri, kırmızı dudaklar yıllarca kadınların çekiciliklerinin önemli unsuru olarak kabul edilmişlerdir Dudak konturları enjekte edilebilen materyaller yada kalıcı makyaj ile belirginleştirilebilmektedir.Plastik cerrahi, ağız ve dudak çevresindeki kırışıklıklardan kurtulma, ince dudaklarınızı dolgunlaştırma, ya da dudaklarınız aşırı dolgunsa istenilen seviyede dudaklarınızı inceltme imkânı sunar. Böylece yüzünüzün daha hoş bir daha çekici ve genç bir ifadeye sahip olması sağlanabilir. Dudak çevresindeki kırışıklıklar kollagen ya da hyaluronik asit enjeksiyonu ile ya da uygun vakalarda lazer uygulamaları ile giderilebilmektedir. Kusura doğru teşhis ,problemi doğru tanımlamak estetik sonucu kendiliğinden getirecektir.

Dudak Dolgunlaştırma

Dudakları arzu edilenden daha ince olan kişilere, dudakları kalınlaştırma amacıyla yapılır. Dudak kalınlaştırma, dudağın kırmızı kısmına şekil verilmesiyle ya da dudağa çok ufak kesilerden dolgu maddelerinin yerleştirilmesi ya da enjeksiyonu ile yapılabilir. Son yıllarda dolgu maddelerinin enjeksiyonu ile dudak kalınlaştırma daha sık yapılır hale gelmiştir. Dudağa zerk edilen bu maddelerin bazıları katıdır ve implant olarak yerleştirilmeleri gerekir, bazılarıysa enjekte edilebilecek kadar yumuşaktır ve dudak içine bir kesi yapılmadan enjekte edilebilirler. Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgunlaştırma işlemi, karın yada bacak iç kısmından yağ alınarak lokal anestezi altında yapılabilir. Konulan yağ miktarının yaklaşık yarısı kalıcıdır. Günlük yaşantınıza iki ya da üç gün gibi bir sürede dönebilirsiniz.

Dudak İnceltme

Dudakların kalın görünmesine yol açan kırmızı kısmın küçültmesi ve dıştan içe doğru ilerletilmesi ile yapılır. Dudak inceltme ameliyatı sonunda dudakların iç kısmında hafif bir iz kalır, bu iz belirsizdir ve görülebilecek bir yerde değildir. Genel ya da sınırlı uyuşturma ile yapılabilir.

Dudaklarda Sarkma

Sarkmış dudak köşeleri cerrahi bir girişimle eski yerlerine getirilebilir. Sarkık dudakların düzeltildiği ameliyat sonunda, dudak kenarlarında kırmızı kısımlarının sınırında 1–2 santim boyunda hafif bir iz kalır. Bunun yanında dudak kenarlarındaki sarkıklığın düzelmiş olması yüz ifadesini belirgin biçimde iyileştirir. Bazı uygun hastalarda yüz germe ameliyatı sırasında da dudak kenarlarındaki giderilebilir.

Dudak Gençleştirme

Dudaklarda gençleşmeyi sağlamak için birden çok işlem yapmak gerekebilir. Yapılabilecekler şöyle sıralanabilir:

Dudak kalınlaştırma:

Çeşitli yapay ya da doğal maddelerin enjeksiyonları ile dudaklar kalınlaştırılabilir.
Dudak kenarlarındaki sarkıklığın düzeltilmesi: Yüz germe ya da dudağa yönelik cerrahi girişimler ile dudak kenarlarındaki sarkıklık düzeltilebilir.
Dudaklardaki kırışıklıkların giderilmesi: Dudakların çevresindeki kırışıklıkların olduğu cilde lazer, kimyasal peeling ya da dermabrazyon gibi soyucu bir işlem yapılarak ince çizgiler en aza indirilir.yine son dönemlerde radyofrekanslı altın iğne tedavisi ile ince kırışıklıklarınızdan kurtulmanız cok daha kolay hale gelmiştir.

Dudak konturunu belirginleştirme

Dudak konturunu belirginleştirme lazer tedavileri ile de mümkün ken en sık dolgu maddeleri bu amaçla da kullanılmaktadır. Kullanılan dolgu maddeleri silikon değildir, hyaluronik asitten oluşurlar ve hyaluronik asit zaten insan dokularının bileşiminde olan bir maddedir.

Kalıcı Makyaj Uygulamaları

Kalıcı makyaj uygulaması dudak kenarlarını belirginleştirmek için yapılan dövmedir. Bunun dışında dudaktaki dikiş izlerini kaybetmek ve saklamak içinde bu yöntem kullanılabilir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Belma Şahin

Op. Dr. Belma ŞAHİN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ankara Eğitim Arastırma Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı‘nda ihtisas eğitimini bitirerek Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda bir süre görev yaptıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında Uşak Devlet Hastanesi'nde görev yapmıştır. Daha sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Belma ŞAHİN, Kadıköy'de bulunan özel muayenehanesinde mesleki çalışmalarına devam etmektedir. Op. Dr. Belma ŞAHİN, Estetik Plastik Cerrahi Derneği ve Türk Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Mail Grubu üyesidir. 10'un üzerinde kurs ve sempozyuma ka ...

Etiketler
Dudak kalınlaştırma
Op. Dr. Belma Şahin
Op. Dr. Belma Şahin
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube