Dudak dolgu uygulamaları nasıl yapılır?

Dudak dolgu uygulamaları nasıl yapılır?

Dolgu maddeleri (hyaluronik asit,kollagen,kalsiyum hydroxylapatite,otojen yağ dokusu) yaşlanma ile birlikte yüzdeki hacim kaybının, derin çizgilenmelerin ve giderek belirginleşen yanak dudak çizgilerinin tedavisinde kullanılan özel laboratuarlarda üretilen maddelerdir.

Dolgu enjeksiyonları çok ince uçlu bir iğne ile cildin içine dermis tabakasına yapılmaktadır. Özellikle ince kırışıklıkların düzeltilmesi amacıyla ve dudak dolgunlaştırma amacıyla kullanılmaktadır.

Dudak üzerindeki ince çizgiler burun kenarlarından ağız kenarına uzanan çizgi (nasolabial kıvrım) ağız kenarındaki çizgiler, alındaki kaş çatma çizgileri en çok uygulanan ve en yararlı sonuçların alındığı bölgelerdir.

Dolgu enjeksiyonları kısa süren ve ofiste yapılan işlemler olup uygulaması hasta açısından çok kolaydır. İşlemden sonra önemli bir şişlik ve kızarıklılık oluşmaz ve hasta hemen günlük aktivitelerine dönebilir.

Dolgu maddelerinin uygulanmasının ardından etkileri hemen ortaya çıkar ve etken maddenin özelliğine bağlı olarak 8 ile 24 ay arasında etkinlikleri devam eder. Doğru ve etkin yapılan uygulamaların ardından çoğu zaman hiçbir komplikasyon ile karşılaşılmaz.

Dolgu uygulamalarında kök hücreden zenginleştirilen nano yağ doku enjeksiyonları ile hem kaybedilen hacim hemde ciltte yenilenme sağlanabilmektedir.

Otojen doku uygulamaları reaksiyonel oluşumları minimale indirdiği için hazır dolgu maddelerine göre avantajlıdır ancak klinik uygulaması çok sık olan Hyalüronik Asit dolgu maddeleri ile tedavilerde kaliteli ürün ve profesyonel uygulama daha küçük bölge tedavilerinde tercih edilmektedir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Dudak dolgunlaştırma
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube