Dolgu nedir, hangi bölgeler için uygundur?

Dolgu nedir, hangi bölgeler için uygundur?

Dolgu maddelerinin içinde aslında bağ dokusunun doğal maddesi olan hyaluronik asit preparatlar tercih edilmelidir. Tüm dünyada dolgu maddeleri arasında zaten hyaluronik asitler birinci sırayı aldı. Ancak yüz dolgusu kalitesi kadar uygulamayı yapan kişinin de becerisi çok önemlidir.

Öncelik; mutlaka işlemi yapan bir hekim olması lazım. Kullandığı dolgunun özelliklerini çok iyi bilmelidir. Yaşlanmayla birlikte deri dokusu sarkar, yüzde kırışıklıklar ortaya çıkar.

Dolgu yüzdeki yaşlanmaya bağlı çizgilerin derinliğini azaltma da, dudaklar da daha dolgun hale getirmede, zayıf yüzlerde özellikle elmacık kemiklerin daha belirgin hale getirilmesinde kullanılmaktadır. Burun bölgesinde de dolgu çok iyi sonuçlar vermeye başladı. Gözaltı çukurlarında, çenede, dudak üstü mimik çizgilerinde, nazolabial dudaklarda çok güzel sonuçlar verir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sultan Karakucak

Dr. Sultan KARAKUCAK, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2005 yılında eşi ve meslektaşı Dr. Mustafa KARAKUCAK ile beraber MEZO CENTER güzellik merkezini kurarak estetik ve güzellik sektöründe aktif çalışmalarına başlamış olan Dr. Sultan KARAKUCAK, 2010 yılında yönetmelik değişikliği nedeniyle isim değişikliğine giderek Karakucak Polikliniği adıyla aynı kurumda estetik ve güzellik sektöründe hizmet vermeye devam etmiştir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dr. Sultan Karakucak
Dr. Sultan Karakucak
Mersin - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube