Dolgu maddesi uygulamaları

Dolgu maddesi uygulamaları

Yüz kırışıklıklarını doldurmak için en geniş çapta kullanılan işlem, dolgu maddesi enjeksiyonlarıdır. Bu işlem ile dudakların, çizgilerin, kırışıklıkların ve yüz kıvrımlarının tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Hızlı ve kolay uygulanmasının yanı sıra, görülebilir sonuçların hemen elde edilmesine olanak sağlar. Şeffaf ve renksiz bir jel halinde üretilen dolgu maddesi, derinizin üst kısmına konulunca kendi cilt tonunuz ( renginiz ) ile karışarak bütünlük oluşturur.

İnsanlar yaşlandıkça, derinin altında bulunan kollajen ve elastik lifler kırılmaya ve eskimeye başlar. Bu kırılmalar doğal yaşlanma sürecimizin bir parçası olmakla birlikte, fazla kaş çatma, gözleri kısarak bakmak, sigara içmek, gülümsemek ve diğer yüz mimikleri de kırılmalara katkıda bulunurlar.

Dolgu maddesi vücudun kendi hyaluronik asit yoğunluğunun azaldığı bölgelere enjekte edilir. Enjekte edildiği bölgelerde hacim oluşturarak tedavi sağlar. Sonuçlar çok hızlı elde edilir ve enjeksiyonlar sonucu iz kalmaz.

Dolgu maddesi minik bir iğne ile, derinin altına, kırışıklık altında bulunan kendi kolajeninizin içine enjekte edilir. Gereken enjeksiyon sayısı, kırışıklığın derinliğine ve uzunluğuna bağlı olarak değişir. Birkaç adet enjeksiyon gerekebilir.

Restylane, bakterilerle ayrışabilen diğer dolgu maddeleri gibi hayvansal kökenli değildir. Bu olgu, allerjik reaksiyonları en aza indirgediği gibi, hayvanlara özgü hastalıkların insanlara taşınmasına da engel olmaktadır. Tedavi edilen bölgede, birkaç saat süren hafif bir şişme olabilir. Makyaj ile kolaylıkla kapatılabilecek hafiflikte olan morluklar görülebilir. Allerjik reaksiyonlar çok nadir görülür, bu reaksiyonlar, enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, kaşınma veya sertlik şeklinde olabilirler. Dolayısiyle, dolgu maddesi kullanımı tamamen güvenli olmakta ve tedavi öncesi herhangi bir test uygulaması gerektirme mektedir. Dolgu maddesi enjeksiyonlarından sonra normal aktivitelerinize hemen geri dönebilirsiniz. Tedavi yapılan bölgeye bağlı olarak sonuçlar, 3-6 ay arasında bir süre için kalıcı olurlar.

Dolgu maddesi doğal bir görüntü verdiği için, vücudunuzun başka bir bölgesinden doku almaya gerek kalmaz. Dolgu maddesi microdermabrazyon , kimyasal soyma ,lazer ve hatta yüz germe operasyonları gibi diğer yüz gençleştirme işlemleri ile kombine kullanılabilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Eylem Acar

Uzm. Dr. Eylem ACAR, 1974 yılında doğmuştur. Tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001 yılında ise aynı üniversitede dermatoloji ihtisasına başlamıştır. Vitiligo (alaca) hastalığının patogenezi, genetiği ve tedavisi hakkındahazırladığı tezi ilse Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Saç hastalıkları, saç dökülmesi ve saç bakımı hakkında da özel çalışmalar ve araştırmalar yapmış olan Uzm. Dr. Eylem ACAR, aynı zaman da kozmetik dermatoloji hakkında yurtiçi ve yurtdışı kongre ve seminerlere katılarak bu konudaki gelişimleri takip etmiş, kozmetik teknoloji alanındaki bilgi ve eğitimini de arttırmıştır. Ayrıca, uluslararası antiaging programlarını da yakından izleyerek bu konudaki bilimsel gelişmelere ve çalışmalara katılmakta olan Uzm. Dr. Eylem ACAR, yurtdışında ve yurt içindeki deneyimli ...

Etiketler
Dolgu maddesi uygulamaları
Uzm. Dr. Eylem Acar
Uzm. Dr. Eylem Acar
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube