Doktorunuzu ararken

Doktorunuzu ararken

LÜTFEN UNUTMAZ MISINIZ !!!

1- Danışmak istediğiniz  konuları mümkünse doktorunuz klinikte iken arayarak danışmaya çalışınız. Eğer konu genel bir sorunu dile getiriyorsa klinik hemşire veya sekreteri bile  vereceği bilgiyle sizi tatmin edebilir.

Eğer doktorunuz telefona bakamayacak kadar meşgulse yardımcı sağlık personeli not alarak, aciliyet durumunuza göre en kısa sürede sizin doktorunuzla  görüşmenizi temin edecektir. Doktorunuz klinikteki dosyanızı da tetkik edebilecek ve size  daha bilinçli ve en tatminkar cevabı verebilecektir.

2- Telefonla aradığınız zaman  ister mesai saatlerinde olsun isterse daha geç saatlarde olsun , bu bilgileri vererek konuşmanıza başlayınız.;

isim ve soyadınız, en son ne zaman muayene olduğunuz, kaçıncı gebelik ayı içinde olduğunuz, yakınmanızın ne zaman başladığı ve nasıl seyrettiği, ateş varsa kaç derece olduğu, ilk aldığınız tedbirler gibi bilgileri  vermeyi unutmayınız.

Açık ve net tanımlar teşhis ve tedaviniz için doktorunuzun karar vermesini hızlandıracaktır.

3- Mümkünse doktorunuzla mutlaka kendiniz görüşünüz. Üçüncü kişinin sizin sorunlarınızı aktarmaya çalışması çözümü zorlaştıracaktır.

4- Telefonun yanında daima kağıt ve kalem bulundurunuz. Panik içinde iseniz doktorun söylediklerini yanlış hatırlayabilirsiniz. Not almanız  daha  sonradan yanlış hatırlamaları engelleyecektir.

5- Doktorunuz her acil durumda ulaşabilmeniz için çağrı cihazı  ve mobil telefon numarasını  vermiştir. Sağlığınızla ilgili her acil durumda doktorunuzu arayınız. Geceleri sadece acil durumda doktorunuzu aramaya özen gösteriniz. Unutmayınız ki doktorunuzun da istirahate ihtiyacı vardır.

SAYGILARIMIZLA.....

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ömer Südekan

Etiketler
Telefon
Doç. Dr. Ömer Südekan
Doç. Dr. Ömer Südekan
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube