Doğal ve canlı bakışlar ve göz estetiği

Doğal ve canlı bakışlar ve göz estetiği

Göz kapağı estetiği, göz kapağı sarkmaları ile göz üstündeki torbalanmalar ve göz altı torbalanmalar ve çukurlukların düzeltilmesi işlemidir.  Ancak zamanla yaşlanan sadece bunlar da değildir. Sıklıkla kaşlar da bu sarkar ce deforme olur. Hatta kaş altındaki alan küçülür. Alt göz de de kapak ve yanak mesafesi artar.Bu nedenle bu işlem en doğru olarak göz ve çevresinin estetiği olarak bilinir. Sadece göz kapağı fazlalığını alınması değildir. En güncel göz estetiği yaklaşımı göz ve çevresinin bir bütün olarak canlı, doğal, gençleşmiş görünmesini sağlamayı hedefler.

Göz kapakları zamanla veya ailesel nedenlerle doğallığını kaybedip, sarkabilir. Ancak sarkan kısımlar sadece göz kapakları değil, aynı zamanda o gözlerin çevresidir: yani göz kapakları, gözün açıklığı, kapakların köşeleridir, kaşlardır, alındır. 

O NEDENLE:

En doğal sonuçlar göz kapağı estetiğinin endoskopik yöntemle kaş ve alınla beraber yapılması ile sağlanır. 

Göz Kapağı Estetiğine Kimler Adaydır?

Göz kapağı estetği için en uygun adaylar:

Göz kapağında sarkan ve ya kırışıklık içeren derisi olan,
Göz etrafında torbalanma ve çukurları olan,
Kaz ayakları gibi göz çevresi kırışıklıları olan,
Gözleri çukurluk içinde olanlar,
Göz altında çukurluk olanlar,
Göz altında halkalar olanlar  iyi birer adaydır. 

Göz kapağı estetiği tek başına yapılacağı gibi gerekli olduğu durumlarda diğer yüz estetikleri ( yüz germe, alın germe, kaş kaldırma gibi)  ile beraber yapılabilir.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır? İz Bırakan Bir İşlem midir?

Göz kapağı estetiği genellikle lokal yapılabilr. İstenirse genel bir anestezi ve ya sedasyon ile birlikte yapılır. Tüm yüz estetikleri içinde iz konusunda en az üzecek işlemdir. Hasta aynı gün evine gönderilir. Toplam iyileşme 4-7 gün olup operasyonun ertesi günü bir gözlükle rahatlıkla dolaşılır hale gelinebilinir.

Sonuç olarak; göz kapağı estetiği dinlenmiş, canlı bir bakışa sahip olmak yılların izini silmek için iyi ve doğal bir estetik işlemdir. İyileşmesi son derece hızlıdır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu

Prof. Dr. Ercan KARACAOĞLU, lise eğitimini İzmir  Bornova Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı fakültede yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2001-2005 yılları arasında Brown Üniversitesi ABD’de Estetik-Meme Cerrahisi ve Meme Cerrahisi alanında ihtisas yapmış olan Prof. Dr. Ercan KARACAOĞLU, Endoskopik yüz gençleştirme, Endoskopik boyun germe, Yüz Estetiği, Göz ve Çevresi Estetiği, Lazerlipoliz, Meme Estetiği, Kalça Estetiği, Bacak Estetiği, Botoks-Baltimore, Dolgu, Migrende Botoks ve Cerrahi Tedavisi, Burun Estetiği, Yüz Estetiği konularında uzmanlaşmıştır. Prof. Dr. Ercan KARACAOĞLU'nu yurtiçi ve yurtdışında, başta ABD’de olmak üzere, yayınlanmış çok sayıda bilimsel sunu ...

Etiketler
Ameliyat izi
Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu
Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube