Diş temizletmek zararlı mıdır?

Diş temizletmek zararlı mıdır?

Doğru bir şekilde, uygun aralıklarla yapılan diş taşı temizliği dişlerinize kesinlikle zarar vermez. Toplumda yaygın bir biçimde dolaşan ‘diş temizletmek zararlıdır’  söylemi malesef en büyük doğru bilinen yanlışlardandır. Dişler etrafında biriken tartar ve bakteri plağında bulunan bakterilerin salgıladığı enzimler diş etinizde ve diş çevresi kemiğinde tahribata yol açar.

Öncelikle dişetinizde şişme ve kanama ile başlayan bu hastalık ilerlediğinde kemiğin hızlı bir şekilde erimesiyle sonuçlanır. Zamanla dişlerin sallanmasına ve dişlerin uzamış gibi görünmesine, dişlerin aralanmasına yol açar, estetik problemler oluşturur, ağız kokusuna sebep olur ve en önemlisi diş kaybına yol açabilir. Eğer dişlerinizi güvenilir ellere teslim ederseniz, dişleriniz zarar görmeden temiz, ferah ve sağlıklı dişlere ve dişetlerinize sahip olabilirsiniz.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Musa Karataş

Dt. Musa KARATAŞ, 1983 yılında Giresun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2000 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Mezuniyetinin ardından 2007 yılında Bursa'da özel muayenehanesi'nde hasta kabulüne başlayan Dt. Musa KARATAŞ, mesleki çalışmalarına kuruculuğunu yaptığı Bursa Özel Minimal Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diş temizleme
Dt. Musa Karataş
Dt. Musa Karataş
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube