Diş beyazlatmanın güvenilirliği

Diş beyazlatmanın güvenilirliği

Beyazlatma sistemlerinin evde uygulananlar ve marketlerde doğrudan satılan birçok çeşidi bulunmakta ve yüz yıldan beri ilgiyle karşılanmaktadır. Ancak güvenilirliği konusunda pek çok soruyu da akla getirmektedir.
Beyazlatma işlemi, esas materyal olan hidrojen peroksitin değişik konsantrasyonlarda kullanımıyla gerçekleşmektedir. Ev beyazlatmasında ise karbamid peroksit kullanılır. Karbamid peroksit, hidrojen, peroksit ve üreden oluşur. Hidrojen peroksit, su ve oksijene ayrışırken; üre, su ve amonyağa dönüşür. Bu ürünlerin hepsi vücut tarafından metabolize edilebilmektedirler. Üre, tükürükte bulunan ve tükürüğün pH' sını yükselten doğal bir bileşendir. Hidrojen peroksit bir vücut bileşenidir. Düşük konsantrasyonda gözler dahil insan vücudunda bulunduğu bilinmektedir. Üretimi ve düzenlenmesi vücut tarafından sağlanmaktadır ve yara iyileşmesinde etkili olduğu bildirilmiştir. Ayrıca yiyecek ve içeceklerde katkı maddesi olarak kullanılabilecek kadar da güvenli bir madde olduğu bildirilmiştir.
Hidrojen peroksitin vücutta doğal olarak bulunması beyazlatma jellerinin içinde de güvenle kullanılabileceğini ortaya koymuştur.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tülin Ulu Sever

Uzm. Dr. Dt. Tülin ULU SEVER, 1975 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 1998 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Hemen ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimime başlamış ve 2005 yılında "Beyazlatma maddelerinin diş minesinin remineralizasyon kapasitesine etkisi" başlıklı doktora tezi ile doktora derecesini ve Dr. Med. Dent. unvanı almıştır. 2003 yılında Almanya Konstanz'da bulunan Dentsply firmasının Araştırma - Geliştirme Bölümü'nde dişhekimliği materyalleri üzerine çeşitli çalışmalar yapmış olan Uzm. Dr. Dt. Tülin ULU SEVER, 2006 yılından beri Udent Diş Kliniği'nde Uzman Diş Hekimi olarak mesleki çalışmlarını sürdürmektedir. Arıca kendisi iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ...

Etiketler
Diş beyazlatma zararları
Uzm. Dr. Dt. Tülin Ulu Sever
Uzm. Dr. Dt. Tülin Ulu Sever
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube