Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi?

Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi?

Diş beyazlatma günümüzde çok talep edilen ama bir o kadar da kafalarda soru oluşturan bir işlem. En çok merak edilen sorular;

" Dişlerim zarar görür mü?"

" Kalıcı bir işlem midir?"

" Çok ağrı yapar mı?"                      

Diş beyazlatmada hedefimiz beyazlatıcı jellerle dişin ana rengini birkaç ton daha beyaz hale getirmektir. Burada kullandığımız jeller lazer ya da çeşitli ışık kaynakları aracılığı ile aktifleşip diş yüzeyinde bir miktar pürüzlendirme yaparak dişin iç kısımlarına etki ediyor. Bu yöntemle dişin rengini açıyor.

"Çok ağrı yapar mı?"

Bu pürüzlendirme dişlerde hassasiyet yaratan kısmı. Jellerin içeriklerine göre bu pürüzlendirme hassasiyet miktarı değişiyor. Dişlerinizde hal hazırda bir aşınma, çatlak ve hassasiyet varsa daha fazla hassasiyet hissedebilirsiniz. Normal şartlarda yeni sistemlerde çok fazla hassasiyet oluşmamaktadır.

" Dişlerim zarar görür mü?

Dişlerde oluşan bu pürüzlülük birkaç gün içerisinde tükürüğün yapısında bulunan mineraller ile kapanıyor ve diş eski haline geliyor. Yani kalıcı bir hasar oluşturmuyor. Bu pürüzlülük sebebiyle tekrar renklenme olmaması için  pürüzlülük tamir olana kadar renkli gıdalardan uzak durmanızı istiyoruz. Bu tamir tamamlanana kadar da hassasiyetiniz bir miktar devam edebiliyor. 

" Kalıcı bir işlem midir?"

Beyazlatma işlemi maalesef kalıcı bir işlem değildir. Yapılan beyazlatma sizin beslenme alışkanlıklarınıza ve ağız bakımınıza göre birkaç yıl devam edebilir. Fakat yaşla birlikte dişin yapısının değişmesi, çay kahve gibi renklendirici gıdaların çok tüketilmesi, sigara içilmesi ve ağız bakımının yetersiz olması dişlerin tekrar koyulaşmasına sebep olur. Böyle bir durumda bir seans beyazlatma işlemi yapılarak dişler tekrar beyazlatılabilir. 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Yasemin Budak

Etiketler
Diş beyazlatma nedir
Dr. Dt. Yasemin Budak
Dr. Dt. Yasemin Budak
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube