Dijital diş hekimliği nedir, neden kullanılır?

Dijital diş hekimliği nedir, neden kullanılır?

Diş hekimliğinde, bilgisayar teknolojisinin kullanımı, modern diş hekimliği biraraya gelerek dijital diş hekimliğini getirmiştir. Dijital diş hekimliği, modern teknolojisi ile geleceğin anahtarı olma yolunda hızla ilerlemektedir.

DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ VE CAD CAM

CAD CAM (Computer Aidet Design-Computer Aidet Manufacturing) yani Bilgisayar Destekli Tasarım-Bilgisayar Destekli Üretim anlamına gelmektedir.. Cerec, bu iki teknik konsepti birleştiren, diş hekimliği için geliştirilmiş, 3 D (3 boyutlu), bilgisayar desteği ile çalışan tasarım ve üretim cihazıdır. Cad Cam, dijital diş hekimliğinin en önemli uygulama alanlarından birisidir. 3 D tekniği, tomografi ve röntgende olduğu gibi iki boyutlu iz düşümsel görüntü değil, incelenen bölgenin hem dış hem de iç yüzeyinin şekli hakkında bilgi sahibi olunmasına olanak verir.

CEREC CAD CAM SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR

Sistemin özü, üç boyutlu optik ölçü alan ağız içi kameradan elde edilen görüntülerin, amaca uygun bilgisayar programları vasıtası ile işlenerek, bilgisayar yazılımı ile çalışan çok hassas bir mikro freze makinesine gönderilmesi; bu yöntemle, zirkonyum ve porselen bloklardan inley, onley, kuron (kaplama diş), köprüler ve sabit protez alt yapıları üretilmesidir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Süleyman Çetinkaya

Dt. Süleyman ÇETİNKAYA 1 Nisan 1984 yılında Mersin'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Özel bir hastanede 2 yıl boyunca hasta kabulü yapan Dt. Süleyman ÇETİNKAYA, evli ve iki çocuk babası olup mesleki çalışmalarına ise Mersin'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Dijital
Dt. Süleyman Çetinkaya
Dt. Süleyman Çetinkaya
Mersin - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube