Dehb'de davranış terapisi

Dehb'de davranış terapisi

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisinde en etkin yöntemlerden birisi de Davranış Terapisidir.

American Academy of Pediatrics’in 2011 sayısındaki en son Amerikan yönlendirici ilkeleri DEHB’nin tedavisinde ilaçsız müdahalelere doğru bir hareket olduğunu gösteriyor. Özellikle okul öncesi dönemde tedavinin ilk aşaması olarak ebeveyn ya da öğretmen yönelimli davranış terapisinin potansiyel faydaları belirgin olarak görüldüğünü belirtiyor. Önerilere göre Davranış Terapisi “belirgin gelişim” sağlayamazsa ya da “orta veya ileri derecede” DEHB semptomlarına sahipse doktorlar ilaç yazmalı.

Davranış Terapisi ebeveynler için çocuklarının zorlayıcı davranışlarını nasıl daha iyi yöneteceklerini öğrendikleri, ebeveyn ve çocuk arasındaki bağı sağlamlaştırmaya yardım ederken ebeveynlere çocuğun olumsuz davranışlarının düzeltilmesi için çeşitli tekniklerin uygulanmasını, sınır koymanın pozitif yollarını, ebeveyn ve çocuk arasındaki iletişimi geliştirme konusunda yardım eder. Davranış Terapisini çocuğunuzun sizi zorlayan davranışlarına karşı kendinize özel kişisel bir koça sahip olmanız gibi tanımlayabiliriz.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Fazilet Seyidoğlu

Uzm. Psk. Fazilet SEYİDOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde başladığı lisans eğitimini 1997 yılında onur derecesiyle tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. 1996-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Bölümü’nde gönüllü olarak çalışmalarda bulunmuştur. Lisans eğitimi sonrasında okul öncesi eğitim kurumu psikoloğu ve yöneticisi, okul öncesi yayın danışmanı, ilköğretim ve lisede okul psikoloğu olarak pek çok farklı görev almış olan Uzm. Psk. Fazilet SEYİDOĞLU, mesleki çalışmalarına şu anda My Family'de çocuk ergen ve yetişkinlere yönelik bireysel ve grup psikoterapileri alanında devam etmektedir.  Uzm. Psk. Fazilet SEYİDOĞLU, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Davranış ve Uyum Bozuklukları, Özgül Öğrenme Güçlüğü, Asperger Sen ...

Etiketler
Davranış terapisi
Uzm. Psk. Fazilet Seyidoğlu
Uzm. Psk. Fazilet Seyidoğlu
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube