Davranışsal bozukluklar

Davranışsal bozukluklar

Davranış bozukluğu, her ne kadar insanlara özel bir durum gibi algılansa da, hayvanların da bizler gibi birer birey olduklarını unutmamamız gerekiyor.

Hayvanlardaki sorunların tespitinde, hayvan sahibi en önemli rolü oynuyor. Hayvan sahipleri, pet hayvanının davranışlarında her zamankinden daha farklı görüntüler sergilediğini farkediyor ve kliniğimize başvuruyorlar. Böyle bir durumda hayvan sahibinin şikayetinin dinlenmesinin ardından, ilk olarak teşhis koyma aşamasına geçiyoruz.

Problem, tıbbi kaynaklı olabileceği gibi psikolojik nedenlere bağlı olarak da şekillenebiliyor.

Tedavinin medikal bir tedavi mi olacağı, psikolojik bir desteğe ihtiyaç olacak mı ya da her ikisinin bir arada mı sürdürüleceğine, konulan teşhis sonucuna göre karar veriyoruz.

Tedavi sürecinde eğer ki psikolojik bir desteğe ihtiyaç duyulacaksa, alanında uzman bir eğitmene yönlendiriyoruz.

Bu süreçte, tabi ki siz değerli hayvan sahipleri büyük rol oynuyorsunuz.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Veteriner Hekim Mevlüt Akçay

1984 yılında Isparta ili Gelendost ilçesinde dünyaya geldim. 5 yaşına kadar memleketimde yaşadıktan sonra 1989 yılında polis memuru bir babanın çocuğu olarak İstanbul’a tayin olduk. İlkokul yıllarımı İstanbul’da, ortaokulu Şanlıurfa’da ve lise yıllarımı yine İstanbul’da geçirerek, nihayet tek hayalini kurduğunu “Veteriner Hekimlik” mesleğinin eğitimini almak üzere Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandım. Mükemmel hocalardan aldığım mükemmel bir eğitimin ardından Şanlıurfa’da hekimlik görevime başladım. Burada 3 yıl boyunca keçi yetiştiriciliği yaptıktan sonra İstanbul’a döndüm ve ecza deposu sorumlu yöneticiliğinin yanı sıra pet hekimliği alanında daha da uzmanlaşarak, değerli can dostlarımızın sağlıklarıyla daha yakından ilgilenmeye başladım. Unutulmasın ki, insan sağlığı hayvan sağlığıyla başlar. Onlar sağlıklı olmadan ...

Etiketler
Psikolojik
Veteriner Hekim Mevlüt Akçay
Veteriner Hekim Mevlüt Akçay
İstanbul - Veteriner
Facebook Twitter Instagram Youtube