Çocuklarda huzursuz bacak sendromu

Çocuklarda huzursuz bacak sendromu

18 yaş altı genç hastalarda, tanısı kesinleşmiş Huzursuz Bacak Sendromu detaylı kan analizi gerektirmektedir. Yapılan tarama testleri, bu çocukların yüksek oranda depo demir (ferritin) değerlerinde düşüklük olduğunu göstermiştir. 

Pediatrik uyku bozukluğu, uykuya dalmada ve/veya uykuyu sürdürmede zorluk yaşayan çocuklarda Huzursuz Bacak Sendromu yaygındır. Etyolojik taramalarda, pozitif aile öyküsü yanı sıra, demir düzeylerindeki düşüklük önem arzetmektedir. Bu nedenle, uyku bozukluğu yakınması ile görülen çocuk yaş grubu hastalarda, aile öyküsünün iyi sorgulanması yanısıra, demir düzeylerine de dikkat edilmesi gerekir. Dolayısıyla tedavi uygulanırken, pediatrik yaş grubuna uygun ilaçların demir tedavisi ile kombine edilmesi uygundur. 

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Handan Selek

Uzm. Dr. Handan SELEK, 1970 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında Farabi Özel Polikliniği'nde, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Özel 29 Mayıs Hastanesi'nde, Memorial Şişli Hastanesi'nde, Avcılar Medicana Hastanesi'nde, Büyükçekmece Mev Koleji'nde, ve bir çok özel kurum'da görev almış olan Uzm. Dr. Handan SELEK, mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Uzm. Dr. Handan SELEK, Harvard Medical School - Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi Programı, A ...

Etiketler
Çocuklarda uyku bozukluğu
Uzm. Dr. Handan Selek
Uzm. Dr. Handan Selek
Ankara - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube