Çocuklarda göz sağlığı

Çocuklarda göz sağlığı

Görmenin gelişmesi en hızlı şekilde 0-2 yaş arasında oluşmaktadır ve 2-6 yaş arasında oluşan görme,toplam görmenin %95 ini oluşturur,bu nedenle çocukluk döneminde gözlük kullanımına gereken önem verilmelidir.

Çocuk yaşlarda gözlük kullanımı ileride oluşacak Göz Tembelliği ve Şaşılık gibi rahatsızlıkları tamamen ortadan kaldırabilir.

Bebeklerde görülebilen bazı hastalıklar:

Katarakt,Konjonktivit,Kornea Hastalıkları,Glokom,Göz Tümörleri,Prematüre Retinopatisi ve Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığıdır.

En sık rastlanan çocukluk çağı Göz Hastalıkları: Görme Bozuklukları,Şaşılık ve Göz Tembelliğidir ve bu hastalıklarda erken teşhis ve tedavi çok önemlidir.

Çocuklarda önemsiz sanılan ya da büyüdüğünde düzeleceği düşünülerek ihmal edilen bazı göz hastalıkları olabilir..Bunun tanısını da Göz Hekimleri koyar.

Erken yaşlarda başlayan periyodik göz muayenesi ile göz sağlığımızı kontrol altında tutabiliriz.

Bebekler 6 aylıkken; 2-3 yaş civarı ve okula başlamadan önce, bir göz doktoru tarafından mutlaka muayene edilmelidir.

Sağlıklı günler dileğiyle.

Op.Dr.Ahmet UMAY
Bristol University
Ophtalmology Section / UK

Kaynak:Bayrampaşa Göz Nurunu Koruma Vakfı Neşriyatı / İstanbul 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Umay

He was born in Ankara 20.11.1969. He will be secondary school in Ankara,and completed his primary education and education at TED Found Ankara College.  He started medical school by studying English at Meditzinkski Universitet Plovdiv in Bulgaria. Creating a task as a GP for a while followed by England in the United Kingdom/England. He graduated from Queen Mary University of London as a Master of Science(Ophthalmology Specialty).(1996-2000) He graduated from the University of Bristol School of Medicine. Scientific,Surgical Literature.(2000-2001) living, graduation news for a short time,vitreoretinal field duties at Morfields International Eye's of Cilical Surgery Hospital. He has worked in many effective surgeries with good academics and surgeons of the west,such as Prof.Dr. AndrewDavid Dick & Prof. Dr. Rebecca Ford. The ...

Etiketler
Bebeklerde göz sağlığı
Op. Dr. Ahmet Umay
Op. Dr. Ahmet Umay
Kıbrıs - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube