Çocuklarda akupunktur tedavisi

Çocuklarda akupunktur tedavisi

1. Akupunktur tedavisi tamamen doğal, kimyasal madde içermeyen bir uygulama olduğu için her yaşta uygulanabilir.

2. Yan etkisi var mı?

Hijyenik ve kurallar çerçevesinde yapılan tedavilerin hiçbir yan etkisi yoktur.

3. Akupunktur çocuklarda iğneyle mi yoksa lazer akupunktur olarak mı yapılıyor?

Çocuklarda akupunktur uygulaması, klasik vücut akupunktur iğneleri, kalıcı kulak iğneleri gibi kılcal iğnelerle uygulanabildiği gibi, iğne korkusu olanlarda lazer akupunktur tedavisi de kullanılabilir.

4. Çocuklarda beslenme bozukluğu konusunda akupunkturun etkisi var mı?

Gelişme çağında olan çocuklarda iştahın kapatılması yönünde akupunktur uygulaması yapılabilir. Ancak uygulanacak olan beslenme programının, çocukların gelişme çağında olduğu da göz önünde bulundurularak çok dikkatli ayarlanması gereklidir.

5. Özellikle altını ıslatan çocuklarda bu yöntem uygulanabilir mi? Neticesi garantili mi? Bir örnek verebilir misiniz?

Enuresis Nokturnae (Gece altını ıslatma) olgularında, temelde yatan sebep anatomik bir bozukluk (Örneğin idrar kesesi kaslarının zayıflığı, üriner sistem enfeksiyonu, idrar kesesini inerve eden sinir basısı vs.) değil ise akupunktur tedavisi ile sonuç yüzde 75-80 gibi çok yüz güldürücü bir orandadır. Bu konuya örnek vermek gerekirsek, 8 yaşındaki her gece altını ıslatan bir çocuk hastanın tedavisi dört seansta gerçekleşmiş ve hiç altını ıslatmamaktadır.

6. Son zamanlarda özellikle çocuk yaşlarda başlayan astım hastalığı akupunktur sayesinde tedavi edilebilir mi?

Alerjik astım olgularında akupunktur tedavisi, tüm diğer hastalıklarda olduğu gibi öncelikle konunun uzmanı olan “Göğüs Hastalıkları” uzmanlarınca değerlendirilmeli ve tedavi edilmelidir.Tedavisi başarısız olan kişilerde akupunktur tedavisi bir alternatiftir ve mutlaka denenmelidir.Yapılan tedavilerde başarılı sonuçlar göz ardı edilmeyecek kadar fazladır.

7. Yaşa göre seansların farkı var mı?

Yaşa ,cinsiyete ve kişiye göre tedavilere yanıt değişmektedir.Unutulmamalıdır ki her organizma birbirinden farklı bir yapıya sahiptir.Ancak çok genelleme bir ifade ile hastalığın kişide kronikleşmesi geçen süre ile alakalı olduğu için, hastanın yaşının küçük olması ve erken teşhis bu konuda avantaj sağlıyor.

8. Astım, alerji, sinüzit gibi hastalıklar da akupunktur sayesinde ortadan kaldırılabilir mi?

Daha önce de belirttiğim gibi konunun direkt uzmanı olan branşların (Örn.Göğüs Hast.,KBB Hastalıkları) öncelikle teşhis ve tedavisini uygulamasını bekliyoruz.Yanıt alınamayan durumlarda Akupunktur tedavisi alternatif bir tedavi metodu olarak devreye giriyor. Normal tedaviye yanıt vermeyen birçok olgu, akupunktur tedavisi ile şifa bulabiliyor.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Özgür Evren Ersoy

Etiketler
Çocuklarda akupunktur
Dr. Özgür Evren Ersoy
Dr. Özgür Evren Ersoy
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube