Cilt lekelerimiz

Cilt lekelerimiz

~~Yaz aylarına veda ederken gelen cilt sorunlarımız
Yaz aylarının gelmesiyle tatil koşturmacasının arasında sıklıkla unutmuş olduğumuz cildimiz bu aylarda artık mesaj vermeye başlıyacaktır. Yaz aylarının rehaveti ile cilt bakımlarımız ve cildimizi koruma iç güdümüz azalacaktır. Son dönemlerde iyice artan yazlık mekanlarda bronz görüntülerde bunun üstüne eklenince, iş iyice çözümlenemez hal almaktadır.
 Sıklıkla en temel cildimizin yaz aylarıyla beraber nem kaybının artmasıdır. Basit gibi görünen ama bir o kadar da her şeyin temelinde bulunan en küçük yapı taşı nem dir. Evet o kadar basittir. Nem dengemizi yeniden sağlamakta o kadar zordur. Kliniğimiz de biz öncelikle yazın yüzümüzde bırakmış olduğu ölü en üst cilt tabakasının atılması için green peel  ile doğal ve steril bir şekilde temizlik ile başlamaktayız. Sonrasında yapılacak bakımın ne olduğuna karar vermekteyiz.
   Yazın güneşin bize hediyesi olan lekeler ya artmıştır ya da yeni lekeler oluşmuştur. Eğer dikkatli olunmazsa lekelerin derinliği ve boyutları artacaktır. Ben lazer ile soyma işlemleri yapmamaktayım deri kalitesini incelten işlemlerden uzak kalmaya çalışmaktayım. Bu anlam da kimyasal peeling uygulamalarım minimum tutmaktayım. Deride ki incelmeler o an için olmasa da sonrasında daha kalıcı lekeler bırakabilmektedir. Kendi kanınızda hazırlanan PRP ve Dermapen kombinasyonunu kullanmaktayım bunun yanında Q-switch lazer ve enzimatik peeling işlemlerini kullanmaktayım. Yapılan tüm bu işlemlerde cildi beslemek ve kalınlaştırmak esas olmalıdır. Leke tedavilerinde hastaya ev devam ürünleri mutlaka başlamaktayım çünkü bu işlemler zorlu ve süreç  gerektirir kombinasyon tedavileri her zaman daha iyi sonuç verecektir.
Bir diğer gözden kaçan ama önemli noktada cildimize rütin olarak kullandığımız cilt bakım kremlerinde her zaman aynı kremi devamlı kullanmamak gerektiğidir. Dönüşümlü olarak kullanmak gelişebilecek allerjik sorunları da çözecektir. Her yeni krem ile cildimiz yeni bir ürün ile beslemekteyiz. Bu tür rotasyon kullanımları her zaman cildimizi besleyecek ve gereksinimi en üst seviyede tamalayacaktır.
 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz

Op. Dr. Mehmet Arif KARAGÖZ, Haziran 1977'de Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini (ilk, orta ve lise) Antalya'da tamamlamıştır. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve burada tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisas eğitimini ise Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Üniversite ve ihtisas eğitimlerinin ardından mecburi hizmetini ve yurt dışı eğitimlerini tamamlayarak İstanbul'da ve Antalya'da birçok özel kurumda mesleki çalışmalarını yapmıştır.

Birçok mesleki kurum ve kuruluşa da üye olan Op. Dr. Mehmet Arif KARAGÖZ, Antalya - Muratpaşa'da bulunan kendi özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Leke tedavisi yorum
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube