Cilt kalınlığı burun estetiğini nasıl etkiler ?

Cilt kalınlığı burun estetiğini nasıl etkiler ?

Cildin kalınlığı burun estetiği ameliyatı sonucunu etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Ameliyat planlaması yapılırken kemik ve kıkırdak yapısı kadar cilt kalınlığının da göz önünde bulundurulması gerekir. Biz cerrahlar burun estetiği ameliyatında kemik ve kıkırdakları yeniden şekillendiriyoruz. Ameliyat sonrası iyileşme döneminde cilt oluşturduğumuz yeni iskeleti sarar ve burun yeni şekline kavuşmaya başlar. Kişilerin sahip olduğu cilt kalınlığına göre avantaj ve dezavantajlar bu süreçte ortaya çıkar. Cilt ne kadar inceyse burun iskeletini sarması o kadar hızlı olur. Fakat cildin ince olması burun sırtında ve ucunda oluşabilecek en ufak düzensizliği ve asimetriyi dışa yansıtır. Bu yüzden ince derili hastalarda burun estetiği yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor.  Eğer cildiniz inceyse biz bu durumu göz önünde bulundurarak kemik ve kıkırdak yapı üzerine ‘’astar“ olarak adlandırabileceğimiz yine kişinin kendi vücudundan aldığımız yumuşak dokulardan bir bariyer oluşturuyoruz. Böylelikle derinin ince olmasından kaynaklanabilecek herhangi bir problemi bu şekilde gizleyebiliyoruz. 

Kalın derili hastalarda ise en önemli dezavantaj oluşturduğumuz keskin çizgileri ve açıları dışa iyi yansıtmamasıdır. Bu nedenle de burun derisi kalın olan hastalarda çekici bir burun ucu oluşturmak için buruna fazladan kıkırdak ek koyuyoruz. Bazen de istediğimiz sonuçları elde etmek için deriyi içeriden tıraşlıyoruz. Bunun amacı ise cildin yeni iskeleti  daha iyi ve hızlı bir şekilde sarması. Kalın derili hastalarda bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta; burun hacminin küçültülmesi ile ilgili zorluklar oluyor. Çok kalın cildi olan hastalarda cildin iyileşmesi  ince derili  hastalara göre daha yavaş oluyor. Burun ucu ve sırtını çok küçülttüğümüzde cilt hemen küçülüp yeni çatıyı sarmakta zorlanabiliyor. Burun iskeleti ve cilt arasında oluşan boşluğa anormal iyileşme dokusu dolabiliyor. Bu durum istemediğimiz burun şekillerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. O yüzden kalın derili hastalarda bu durum göz önünde bulundurularak burnun ölçülü bir şekilde küçültülmesi gerekiyor. Ayrıca operasyonda kemik iskeletini ve kıkırdakları daha çok güçlendiriyoruz. Bu sayede çarpıcı ve mükemmel sonuçlar alabiliyoruz. Kalın derili hastaların iyileşme süreleri daha uzun olduğundan sabırlı olmaları gerekir. Daha net sonuçlar görebilmeleri için kalın derili hastaların  1  yıl ve daha uzun süre beklemesi  gerekebilir.

Ben tecrübeli bir cerrah olarak cilt kalınlığını ve kalitesini görüşmeler sırasında hastalarıma anlatıyorum. Bu konuda olası sonuçları belirterek cilt tipine en uygun şeklin belirlenmesinde hastalarıma yardımcı oluyorum. Biz buna “ kişiye özel burun tasarımı”  diyoruz. Tüm hastalarıma cilt tipine uygun burun yapıyorum. Estetik burun ameliyatları en ince ayrıntısına kadar planması gereken ameliyatlardır. Güzellik ve estetik ince ayrıntılarda gizlidir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Betül Cengiz

Op. Dr. Betül CENGİZ, 1978 yılında Almanya’nın Bonn şehrinde doğmuştur. Lise öğrenimini İstanbul Coşkun Koleji’nde bitirdikten sonra 1998 yılında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2004 yılında tıp eğitimini birincilik derecesiyle tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve "Burunda Yaşa Bağlı Konka Reaktivitesi" konulu tez çalışmasıyla 2012 yılında Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi boyunca burun cerrahisi ve horlama konularında çok sayıda kongre ve kursa katılmış ve estetik burun cerrahisiyle özel olarak ilgilenmiştir. 2012-2014 yılları arasında Mardin Midyat Devlet Hastanesi’ne Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak mecburi hizmetini yerine getirmiş olan Op. Dr. Betül CENGİZ, buradaki görevi süresince burun ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Betül Cengiz
Op. Dr. Betül Cengiz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube