Canlansın metabolizmalar

Canlansın metabolizmalar

SEVGİLİ OKURLAR HEPİNİZE SEVGİYLE MERHABA. MERAK ETMEYİN YARDIMINIZA GELDİM. BU YAZIM ŞU AN NEREDEYSE HEPİMİZDE OLAN TELAŞ İÇİN...

Tüm güzelliğiyle, ışıltısı ve sıcaklığıyla yaz aylarını yaşıyoruz. Hepimizin alarmı çalıyor eminim. İnce kıyafetlerle formda, bikinilerle ince ve güzel görünmeyi kim istemez? Hızlı ve kolay şekilde incelme ve hatta belki zayıflayıp şekillenme arzusuna girdik işte. Simdi gelin sağlığımızı bozmadan bu görünüş için neler yapabiliriz onları anlatayım.

METABOLİZMAYI UYANDIRMA VAKTİ

utin kalkış saatinizi 20 dakika öne alıyorsunuz. Saatiniz çalar çalmaz derin, güzel bir nefes ve şükürle yatağınızdan kalkıp doğru mutfağa... Hemen bir bardak suya ½ limonun suyunu sıkıp içine toz zencefil karıştırıyorsunuz. Güzelce içip üzerine 15 dakika esneme hareketleri yapıp METABOLİZMAYI UYANDIRDINIZ BİLE ve şimdi kahvaltıya hazırsınız.

YAKITI OLMAYAN METABOLİZMA HIZLANMAZ

Bol proteinli bir kahvaltı şart. 2 yumurta ve 1 yumurta beyazı ile içine bol baharat koyduğunuz maydanozlu kırmızı biberli omlet yapıyorsunuz. Yanında sade kahve ve üzerine iki üç dilim ananasla… (sevmeyenler çilek veya kiraz da tercih edebilir)

METABOLİZMAYA DUR DURAK YOK

Saat 11.00 gibi aşağı doğru düşmek isteyecek, hızını azaltacak metabolizma acilen harekete geçirilmeli. YEŞİL KAHVE çayıyla 2 tatlı kaşığı çiğ susam yemeyi mutlaka deneyin, etkisi inanılmaz olacak. Hem de yıl boyu cevizi, bademi bilen vücudu da şaşırtmış olalım.

ÖĞLE YEMEKLERİNDE MUTLAKA PROTEİN

Sevdiğiniz bir çeşit proteini, yanında sevdiğiniz bir sebzeyle ızgara, haşlama, buharda pişmiş veya çiğ olarak zevkinize bağlı olarak tüketin yanında mineral su için.

METABOLİZMANIN DUR YA DA ÇALIŞ SAATİ 

İkindi dediğimiz saat o kadar önemli ki… Metabolizmanız ya yavaşlayacak ya da tam tersi hızlanacak. Bu size ve ne yaptığınıza bağlı. Eğer bir birim PROTEİNİ, yanında bir birim KARBONHİDRATLA tüketir, yarım saat sonra üzerine akşamüzeri egzersizi yaparsanız bu günü yağ yakarak bitirdiğiniz garantilenmiş oldu. Size bir örnek vereyim. Mesela fesleğenli soğuk bir ayranı yanında domatesli 2-3 tane wasayla tüketip 1 saat sonra 20 dakika kas, kırk beş dakika kardio yaparsanız bitiminde de sevdiğiniz bir bitki çayı veya şekersiz Türk kahvesi içtiğinizde sabahki kadar hızlı bir metabolizma işte sizinle…

AKŞAM KARBONHİDRAT ALMAYIN Kİ METABOLİZMA GECE BOYU YAĞ YAKSIN

Akşam yemeklerinizi sebze veya kurubaklagil yemeği ve yanında bol yoğurt yapar veya ızgara veya fırın herhangi bir hayvansal proteini, avokadolu, keten tohumlu, bol yeşil bir salatayla tercihen sirkeli yerseniz her şey en doğru şeklini almıştır.

SON AN SON DOĞRU

İSTENİLEN ŞEKLE KADAR akşam 19.00 itibariyle karbonhidrat almaz, yatmadan 1,5 saat önce kefir veya tarçınlı süt içersek gece boyu metabolizmanız yine çalışıp görevini tamamlar.

Evet sevgili okurlar benden söylemesi siz siz olun metabolizmanın altın anahtarının sizde olduğunu unutmayın. GÜNDE İKİ LİTRE SU İÇİP HAREKETLİ OLMAYI DA…

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Burçin Çelikezer

Dyt. Burçin ÇELİKEZER 29 Ocak 1980 yılında İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almış ve Hastalıklarda Beslenme uzmanlık eğitimini sürdürmektedir. Eğitim sureci boyunca Tariş AR-GE Labaratuvarında besin stajı, Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesi Erişkin Hastanesinde Beslenme Tedavisi pratik eğitimi, Bilkent Üniversitesi Kafeteryalar İşletmesi Müdürlüğünde Kurum Mutfağı Yönetimi çalışması,Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusü Merkez Mutfağı Yönetimi stajı, Hacettepe Üniversitesi Dr.İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesinde Çocuk hastalıkları ve Beslenme Tedavisi pratik çalışması, Sami Ulus Çocuk Hastanesinde Onkoloji, Alerji, Endokrinoloji ve Enfeksiyon servislerinde Çocuk Hastalıkları ve Beslenme Tedavisi alanında uygulamalı e ...

Etiketler
Metabolizma hızı
Dyt. Burçin Çelikezer
Dyt. Burçin Çelikezer
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube