Burunda yeni trendler

Burunda yeni trendler

              Burun estetiği günümüzde salt estetik amaçla yapılan bir ameliyat olmaktan çıkmış, estetik ve fonksiyonel(nefes alma) hatta psikolojik yönü olan bir ameliyat olmuştur  Özellikle gençler arasında sosyal ve psikolojik yönden olumlu etkisi fazladır.

     Kişinin yüzü, yüz hatları hatta burun hatları, yüz ve vücut ölçüleri, hatları köşeli yada yuvarlak oluşu, kısa veya uzun boylu olması hatta ten rengi bile burun ameliyatı esnasında dikkat etmemiz gereken kişisel özelliklerdir.

      Dolayısı ile burun ameliyatı kişiden kişiye farklı özellikler arzederken, burun ameliyatlarında gelinen son nokta kişiye özel kişiye spesifik burun ameliyatıdır.

     Ameliyet öncesi görüşme bu nedenle çok önemlidir. Hastanın beklentileri, özellikle rahatsız olduğu noktalar, sevmediği burun ve yüz bölgesi, kişinin yüz ve burun yapısı, hatta tarzı, hatta yaşam şekli bir bütün olarak değerlendirilir ve cerrahın kafasında oluşan şekil resim çekiimi ve bilgisayar programı ile değiştirilen yüz hatları ve burunun planlanan yeni hali hasta ile paylaşılır.

       Burda akılda tutulması ve hasta ile paylaşılması gereken husus yapılan resmin bir stimülasyon olduğunun özellikle belirtilmesi gerekir.

      Hastaya ameliyetın detayları, ameliyet öncesi hazırlık, ameliyet sonrası uygulanan prosedür, yapılacak alçı ve tampon süreleri ve ağrısız bir şekilde alnacağı detaylı bir şekilde anlatılır.

       Yeni tip alçılarla hastanın ameliyet sonrası sosyal hayatına alçılı bir şekilde devam edebileceği ve özellikle burun tamponlarının süngerimsi ve silikonlu yapısı ile artık tampon olayından korkulmaması gerektiği anlatılır.

      Yine bazı burun ameliyetlarında burun tamponu kullanılmazken, bazı ameliyetlarda tampon kullanmanın şart olduğu anlatılır.

    Ameliyet tekniğinin yine kişiden kişiye değiştiği, bazen açık bazende kapalı tekniğin kullanılabileceği, bunların farkları ve avantajları anlatılır.

     Ortalama ameliyet süresi 1.5- 2 saatdir.Ancak daha kısa yada daha uzun olabilir.

     Ameliyetda sadce estetik noktalar düzeltilebileceği gibi ihtiyaca göre tıkanıklık ve nefes alamama durumu söz konusu olduğunda deviasyon ve buruneti ameliyetı da birlikte yapılabilir.

      Alçı süresi bir haftadır nadiren daha kısa olabilir.Tampon kullanılacaksa 1- 3 gün süre ile tutulur.

      Hastaya ameliyat sonrası uyması gereken kurallar anlatılır.Sigara konusunda uyarılır.

      Ameliyet sonrasında burnun son hali 1 yıl içerisinde oluşur. Dolayısı ile hasta bir yıl içerisinde hasta sık sık kontrole çağrılır.

      Sonuç olarak doğal burun ve kişiye özel burun son yıllarda tercih edilen burun ameliyetı şeklidir. Kişinin ameliyet olduğu anlaşılmamalıdır.

 

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ümit Borataç

Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1964 yılında Kıbrıs Lefkoşe'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Kıbrıs'ta bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimlerini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. Ayrıca 2 yıl süreyle Londra Queen Mary University Hospital'da ve London Charing Cross Hospital'da Maxillofacial ve Sex Degiştirme Ameliyatları üzerine ihtisas yapmıştır.  9 yıl boyunca devlet hastanelerinde görev yapan Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1997 yılından bu yana özel kliniğinde hastalarını kabul etmekle birlikte İstanbul'da bir özel hastanede de çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca 2009 yılından beri Swiss Care Kliniği Londra'da da hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Estetik burun ameliyatı
Op. Dr. Ümit Borataç
Op. Dr. Ümit Borataç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube