Burun eti ameliyatı

Burun eti ameliyatı

Solunum yollarına giren havanın ısıtılması, nemlenmesi ve temizlenmesi burun etleri sayesinde olur. Fakat şiddetli burun tıkanıklığına neden oluyorlarsa ve tıbbi tedaviler de bunları küçültmeye yetmiyorsa, bu durumda konka şişmelerine müdahale etmemiz gerekir.

İşlevlerinin önemi nedeniyle burun etlerini kesip almak ya da yakmak yerine artık günümüzde yalnızca küçültme teknikleri kullanıyoruz.

Orta ve ileri konka şişmelerinde ilk tercihimiz Holmium:Yag laser tekniğidir.

Lazeri endoskopik görüş altında çok hassas bir şekilde sadece şiş olan bölümleri büzüştürmek/buharlaştırmak için kullanıyoruz. Bu teknolojinin bulunmadığı yerlerde Radyofrekans yöntemi ile burun eti küçültmesi yapılabilir; fakat bu yöntem etkisini sonradan gösterdiği için bazen 2-3 ay ara ile bir kaç kez uygulama gerektirebilir.

Tek seferde kalıcı çözüm için Holmium laser ile genel anestezi altında bir uygulama yeterli oluyor. Geceyi hastanede geçirmek ve tampon kullanmak çoğu kez gerekmiyor.

Lazer teknolojisinin her ameliyathanede bulunmadığını, bu tekniğin lazer bilgisi gerektirdiğini ve ayrıca uygulama tekniklerinin ve lazer türlerinin de farklı farklı olduğu bilgisini vermek doğru olur.

 

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Şengör

Op. Dr. Atilla ŞENGÖR, 1974 yılında İstanbul' da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1998- 2002 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde yapmış ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1999 yılında Almanya' da Tübingen Üniversitesi' nde 2 ay KBB Uzmanı, 2002-2003 yılları arası İstanbul Cerrahi Hastanesi' nde, 2003-2004 yılları arası Haseki Eğitim ve Araştrma Hastanesi ve Etiler International Hospital' da, 2004-2014 yılları arası Nişantaşı KBB Grubu' nda, 2008-2015 Memorial Etiler Polikliniği KBB Bölümü' nde görev yapmış olan Op. Dr. Atilla ŞENGÖR mesleki çalışmalarına özel muayenehanesinde devam etmektedir. Türk Tabiple ...

Etiketler
Burun eti ameliyatları nasıl yapılır
Op. Dr. Atilla Şengör
Op. Dr. Atilla Şengör
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube