Burun estetiğinden sonra burun daha çok akar mı?

Burun estetiğinden sonra burun daha çok akar mı?

Burun estetiği sonrası, hastalar ve doktorlar için oldukça önemlidir. Ameliyat sonrasında meydana gelecek değişim ve etkilerin takip edilmesi gerekmektedir. Bu anlamda hastalarıma burun estetiği sonrası yapılması gerekenler konusunda detaylı bir açıklama yaparımım. Her doktorun da gerçekleştireceği bu açıklama ile hastalar burunlarına iyi bakmalıdır. Burun estetiğinden sonra burun akıntısı, olabilecek sonuçlar arasında yer almaktadır. Aynı şekilde kanamalar da meydana gelebilir. Kanama ve akıntıların ne derece gerçekleştiği ve süresi de takip edilmelidir.

Burun ameliyatı sonrası akıntılar oldukça normaldir. Ancak akıntının artmaması için hastaların aşırı hareketten ve darbelerden korunması gerekmektedir. Burnun akması hastadan hastaya değişebilecek bir durum olduğu gibi, her hasta üzerinde görülmeyebilir. Ancak akıntının belli bir süre daha fazla akması da beklenmelidir. Genel olarak ilk 6 ay akıntıların sürmesi normal etkiler arasında geçmektedir. Akıntının hafif kan ve su ile birlikte karışarak gittikçe kaybolması beklenmelidir.

Burun estetiği sonrası burun akıntısı normal mi diye soran hastalar için bunun sürece dahil olan etkilerden birisi olduğunu söylemek mümkündür. Akıntıyı özellikle engelleyecek bir ilaç yoktur. Sadece ağrı ve kanamalar için müdahaleler gerekli görülürse yerine getirilmektedir. Akıntı ve kanamaların temizlenmesinde hafif tampon hareketler ile devam edilmelidir. Burun üzerinde sert bir hamle olmamalıdır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube