Burun estetiği öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

Burun estetiği öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

Burun estetiği ameliyatı, her sürecinde dikkat ve özen isteyen oldukça önemli bir cerrahi operasyon dalıdır. Estetik ameliyatları arasında hem ince işi hem de riski çok fazla olan en önemli operasyon olması nedeniyle de hastalar tarafından merak edilen birçok yanı vardır. Burun estetiği öncesinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda hastalarıma yaptığım gibi her doktorun detaylı bir açıklama ile anlatması ve muayene öncesinde bilgilendirmesi şarttır.

Burun estetiği öncesi ve sonrası en çok merak edilen konular arasında yer alır. Doğru bir ameliyat süreci için başlangıç ve alınacak öneriler çok önemlidir. Öncelikle doktor seçimi konusunda hastalar iyi bir araştırma sağlamalıdır. Bu alanda gerçekten uzmanlığını kazanmış doktor ve klinikler arasında seçim sağlanması gerekmektedir. Gerekli tahlil, tetkik ve testler ile hastanın nasıl bir estetik ameliyatı olacağı belirlenmelidir. Hastanın ameliyat sonrasında nasıl bir burun yapısına sahip olacağını gerçeğe en yakın şekilde görebilmesi, ameliyata daha çabuk hazır olmasında etkilidir. Hastanın burun estetiği öncesi alınacak önlemler konusunda bilgilendirilmesi de gerekir. İlaç kullanımı, beslenme, aktivite ve bunun gibi her faaliyet ameliyatı direkt olarak etkileyecektir. Bu anlamda doktorlar hastalarının neler yapması ve neler yapmaması gerektiğini açıklayacaktır. Bazı ilaçların kullanımı hastanın ameliyat olmasına engel olabilir. Bununla birlikte kanı sulandıracak beslenme alışkanlıklarından da uzak durulması gerekir. Sigara kullanımı en az 10 gün öncesinden kesilmelidir. Burun ameliyatını olumsuz şekilde etkileyecek her etken engellenmelidir.

Burun estetiği öncesi hazırlık aşamasında her bireyin fiziksel ve psikolojik anlamda kendini uygun hale getirmesi beklenir. Bu anlamda yakınları da yardımcı olmalıdır. Ameliyata dair merak edilen ne varsa mutlaka her hasta doktoruna sormalı, sadece tıbbi anlamda alacağı yanıtlara güvenmelidir. Kulaktan dolma bilgiler hem ameliyat konusunda hastaların korku yaşamasına neden olmakta hem de yanlış kararların alınmasını beraberinde getirmektedir. Bu nedenle ameliyat öncesinde sadece doktor ile iletişimde kalmak en iyisidir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ebru Topuz

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Ebru Topuz
Op. Dr. Ebru Topuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube