Burun estetiği ameliyatı!

Burun estetiği ameliyatı!

Estetik burun ameliyatı bana göre plastik cerrahinin en zor ameliyatlarından biridir. Çünkü burunda estetik olarak güzel bir sonuç elde etmeye çalışırken aynı zamanda fonksiyonel sonuçta yani hastanın nefes alıp vermesininde bozulmaması ve hatta sorun varsa düzeltilmesi gereklidir. Bu nedenle oldukça dikkatli yapılması gereken ameliyatlardır. Şu da bir gerçektir ki en çok revizyon dediğimiz ilk ameliyattan sonra tekrar bazı küçük deformitelerin veya hoşa gitmen bazı ayrıntıların düzeltilmesinin yapıldığı ikinci ve bazen üçüncü ameliyatlar en çok bu grupta saptanmaktadır. Bu nedenle özellikle ilk ameliyatın başarılı şekilde yapılması bu revizyon olasılığını azaltacaktır. Yine de estetik burun ameliyatı olmayı planlayan bir kişi her zaman için bir revizyon olasılığını akılda tutmasını öneririm. 

Burun ameliyatları kapalı veya açık olarak iki teknikle yapılmaktadır.
Plastik Cerrahlar hem kendi deneyimleri hemde hastanın ihtiyacına göre bu tekniklerden birini seçmektedir. Açık tekniğin de kapalı tekniğin de kendine göre farklılıkları, avantajları ve dezavantajları vardır. Önemli olan doğru hastaya, doğru yöntemin uygulanmasıdır. 

Septum deviasyonu ve ona ikincil teşkil edebilecek konka büyümesi nefes alma sorununun başta gelen nedenlerindendir. Bu bozukluğun düzeltilmesi zaman zaman estetik ameliyatlara eşlik eder, zaman zaman ise hastalar sadece bu sorunla başvururlar. Eğer estetik ameliyatla birlikte yapılacaksa estetik kaygılar ön planda tutularak septum ve konka cerrahisinin ikinci plana alınması nefes zorluklarına ameliyat sonrasında da devam etmesine ol açabilir. Sadece bu sorunla gelmiş hastada ise zaman zaman bu cerrahi sonrası burunda bazı estetik sorunlar oluşabilinir. Bu nenedenle estetik ve fonksiyonel harmoninin hastalarda çok iyi sağlanması gereklidir. 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Serdar Nasır

Prof. Dr. Serdar Nasır Yenimahalle Halide Edip Lisesi’nden 1989’da mezun oldu.Tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1996’da, uzmanlık eğitimini 1996-2002 arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2002-2009 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda çalıştı. 2009 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. 2011 yılında Doçent ünvanını aldı. 2019 yılında Profesör olan Dr. Nasır halen bu kadroda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2006-2008 yılları arasında ABD’de Ohio, Cleveland’taki Cleveland Clinic’te Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk, dünyanın ise ikinci yüz naklini yapan Dr.Siemionow ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Prof. Dr. Serdar Nasır
Prof. Dr. Serdar Nasır
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube