Burun ameliyatı!

Burun ameliyatı!

Estetik Burun Ameliyatı (Rinoplasti)

Estetik burun ameliyatı veya burnu yeniden şekillendirme ameliyatı, estetik cerrahi ameliyatlarının en yaygın olarak uygulananıdır. Estetik burun ameliyatı burnunuzu küçültebilir veya büyültebilir, burun ucunun veya kemerinin şeklini değiştirebilir, burun deliklerinizin genişliğini daraltabilir veya burnunuzla üst dudağınız arasındaki açıyı değiştirebilir. Burun ameliyatının gerçek amacı; güzel bir burun değil, yüze uyumlu ve doğal görünümlü bir burun yapmaktır. 

Doktorunuzla sizin aranızda, iyi bir iletişim esastır ve çok önemlidir. Merkezimizdeki ilk görüşmede cerrahınız size burnunuzun neye benzemesini veya nasıl görünmesini arzu ettiğinizi soracak; burnunuzun ve yüzünüzün yapısını inceleyecek ve sizin için mümkün olan ihtimalleri anlatacaktır. Estetik burun ameliyatı için en uygun hastalar mükemmellik arayanlar değil, hekimle tartışarak yüze en uygun burunu kabul eden hastalardır. 

Estetik burun ameliyatı estetik cerrah tarafından yapıldığı takdirde komplikasyonlar nadir ve genellikle önemsizdir. Estetik burun ameliyatı, burun içinden yapıldığından, görünen ameliyat izi söz konusu değildir. Ancak açık teknik kullanıldığında veya geniş burun deliklerinin daraltılması gerekiyorsa, burun tabanında kalan çok küçük ve ince izler, genellikle, görülmeyecek kadar önemsizdir. 

Estetik burun ameliyatı, ayaktan hasta takibi yapılan bir cerrahi merkezde veya hastanede yapılabilir. Çoğu zaman hastanede yatmayı gerektirmez.

Estetik burun ameliyatı genellikle bir saat sürer. Lokal veya genel anestezi altında, yapılabilir. Açık veya kapalı teknikle hastaya uygun olan yöntem seçilerek yapılmaktadır.

Ameliyat tamamlandığında burun üzerine, burnun yeni şeklini muhafaza etmesine yardımcı olacak bir alçı atel uygulanacaktır. Burnun içindeki iki hava yolunu birbirinden ayıran bölme olan septumu sabitleştirmek için, burnun içine tamponlar konulur. 

Burun ameliyatı genellikle ağrılı değildir. En rahatsız edici yönü tamponların varlığıdır. Gözlerinizin etrafındaki morarma ve şişliğin, 2 veya 3 gün sonra en belirgin hale geldiğini fark edeceksiniz; soğuk kompres uygulaması bu şişmeyi azaltacak ve kendinizi biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Tamponlar 48 saat sonra çıkartılır. Böylece günlük hayata dönebilirsiniz.

Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca , genellikle ,burun deliklerinden çok hafif bir sızıntı olur ve birkaç hafta da burnunuzda hafif tıkanıklık hissedebilirsiniz. 

6 ay boyunca burnunuzu darbe,  çarpmalardan korumanız ve her tür gözlük takmamanız gerekmektedir. 

Burun ameliyatından sonraki yüzdeki şişlikler 3 haftada tamamen kaybolur. Burundaki şişliklerin 3 ayda %60’ı , 6 ayda da %80’i geçmektedir. Burnun tam anlamıyla şekillenmesi ve iyileşmesi 2 yılı bulabilmektedir. 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Ketene

Op. Dr. Mehmet Ketene, 1960 yılında Kerkük’te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bağdat'ta tamamladı. Tıp eğitimine 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan Dr. Ketene, 1985 yılında mezun oldu ve tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasına 1987 yılında Ankara Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ABD'da başladı ve 1993 yılında uzman doktor unvanını aldı.  Dr. Ketene, uzmanlığını almasının ardından 1993 yılında ECM Estetik Cerrahi Merkezi' ni kurdu ve 2007 yılına kadar çalışmalarını devam ettirdi. Ayrıca yine 1993 yılında Sevgi Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Merkezi'ni kurdu ve 1999 yılına kadar çalıştırdı. ECM Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi'ni 2007 yılında dal merkezine dönüştüren Dr. Ketene,Türkiye ve yurt dışında mesleki kongre ve toplantılara katılarak alanındaki gelişmeleri takip ett ...

Etiketler
Estetik burun ameliyatı
Op. Dr. Mehmet Ketene
Op. Dr. Mehmet Ketene
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube