Boyun ve dekolte özel bakım ister

Boyun ve dekolte özel bakım ister

Biz kadınlar yaş aldıkça oluşan cilt değişiklikleri için yüzümüze bakım yapmayı ve yaptırmayı ihmal etmesek de genellikle boyun ve dekolte bölgesi ihmal ederiz. Oysa esas yaşlanma belirtileri boyun, dekolte ve ellerde daha çok ortaya çıkar ve yaşı ele verir. Kadınlar her yaşta dekolte giydikleri için dekolte bakımının da akla gelmesi ve ihmal edilmemesi gereklidir.

Boyun-dekolte bölgesinin cildi ve  cilt altı dokusu daha ince ve hassastır. Güneş ışınlarından çok fazla zarar görür , nemsizliğe karşı daha dayanıksızdır. Bu nedenle lekeler, ince kırışıklıklar ve elastikiyet kaybı, yatış pozisyonundan kaynaklanan izler çok görülür. Bu durumda dekolte giyildiği zaman güzel olmayan bir görüntüye neden olur.

Güneşin ve aşırı solaryumun ilk etkisi dekoltemizde görülür. Ultraviole etkisi ile lekeler, kılcal damar genişlemeleri ve kırışıklık oluşur. Yüzümüze kat kat nemlendirici ve güneşkremleri sürsek de dekoltemizi hep ihmal ederiz. Oysa nemlendirici ve koruyucu kremlere, bakımlara dekoltemizin de ihtiyacı vardır. Ayrıca parfüm kullanırken boynumuza ve dekoltemize bol bol süreriz. Oysa parfüm güneş ışığına karşı duyarlılığı çok artırır hatta lekeler oluşturabilir.

Boyun ve dekolte güzelliği için yatış şekli ve duruşumuzun da önemi vardır. Masa başı sürekli bilgisayar başında iş yapmak süretiyle boynumuzu süreki eğeriz ve uzun zamanda buralarda enine derin çizgiler oluşmasına yol açarız. Bu yüzden çalışırken başımızı olabildiğince dik tutmaya çalışmalı kollarımızı öne doğru birleşik tutup dekoltemizde de çizgiler oluşmasını önlemeliyiz. Ayrıca alçak yastıkta ya da yastıksız yatmak daha az boyun dekolte ve yüz çizgilerinizin oluşmasını sağlıyacaktır.

Boyun cildi ve dekolte cildi için estetik ve güzellik sektöründe de birçok uygulama yapılmaktadır. Fokuslu Ultrason cihazı ile boyun bölgesindeki ince çizgiler ve kırışıklıklar 20 dakika süren tek uygulama ile açılabilmektedir.  Diğer başarılı uygulamalardan biri de Saten Cilt Germe yöntemidir. Haftada 1 olmak üzere 4 seanslık uygulama ile ince çizgiler açılacak elastikiyet artacaktır. Mikro iğneli Radyofrekans kırışıkları açmak için kullanılan diğer yöntemlerden biridir. Ayrıca bu bölgedeki cilt altına uygulanacak hyalüranik asit enjeksiyonları, Mezoterapi, PRP, LED Işık uygulamaları, nem maskeleri, Somon DNA sı nem ile beraber elastikiyetin de artmasına katkıda bulunacaktır. Bu bölgedeki lekeler için de plazma enerjisi, leke açıcı lazerler ve leke maskeleri uygulanabilir.

Her gün yüzümüze sürdüğümüz kremleri boyun ve dekolte bölgemize hafif masaj yaparak sürüp, 15 günde 1 de bakım maskesi yapmamız dekolte güzelliğinde ve bakımında önemlidir. Olmazsa olmazımız ise güneş koruyucusudur. Hergün yüzümüzle beraber boynumuza süreceğimiz güneş koruyucu ultraviolenin kırışıklık ve leke yapıcı etkilerinden cildimizi koruyacaktır.

Sağlıkla güzelliğin birlikteliği dileklerimle..  

Dr. Hilal Koral

 

 

 

       

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hilal Koral

Dr. Hilal Koral, tıp eğitimini 1988 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mecburi hizmetini ise Bafra SSK Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak gerçekleştirdi. İhtisasını 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde Patoloji üzerine tamamlamasının ardından 1994 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD'da  Yardımcı Doç. Dr. olarak kurucu öğretim üyeliği görevini gerçekleştirdi. Bu süreçte aynı zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD' da da misafir öğretim üyesi kadrosu ile görev aldı. Bu görevden ayrıldıktan sonra bir süre Konya Numune Hastanesi' nde ve kendi özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verdi. Bu dönemde estetiğe olan ilgisinden dolayı eşi Dermatolog Dr. Deniz Koral ile birlikte çalışmalar yaptı ve 2000 yılında kurucusu oldukları güzellik merkezin ...

Dr. Hilal Koral
Dr. Hilal Koral
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube