Botoxla zamanı durdurabilirsiniz!!

Botoxla zamanı durdurabilirsiniz!!

Yıllar içinde sürekli yaptığımız mimik hareketleri, güneş, sigara kullanımı, çevresel faktörler ve yaşam şekli yüzümüzde kırışıklıklara neden olmaktadır. Bu noktada botoks kozmetik amaçla 1992 yılından beri kışıklıkların  giderilmesinde önemli bir seçenektir.

Botoks nedir?

Clostridium botulinum adlı bakteri tarafından üretilen bir toksindir. KASLARDA KASILMAYI SAĞLAYAN  ASETİLKOLİN SALINIMINI BLOKE EDER VE KASIN KASILMASINI GEÇİÇİ OLARAK DURDURARAK KIRIŞIKLIKLARIN AÇILMASINI SAĞLAR. BU ETKİ AYNI ZAMANDA AŞIRI TERLEMENİN ÖNLENMESİNDE DE KULLANILIR.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?                                                                                                                 

Ortalama etki  süresi 120 gün kadardır. İşlem sonrası etki 3. Günde başlar ve 10-14 günde oturur. Aşırı mimik kullananlarda ve sıcak bölgelerde etki süresi  daha kısa olabilmektedir

Botoks işlemi nasıl yapılır?

Uzman doktorlarca belirlenen noktalara çok ince iğnelerle uygulanır. Yaklaşık olarak 15 dakika süren işlem sonrası hasta hiçbir rahatsızlık duyamadan günlük hayatına devam edebilir. Çok ince iğneler kullanıldığı için iğne ile girilen yerlerde şişme olmaz bazen ufak morarmalar olsa da bunlar kendiliğinden bir hafta içinde kaybolur.

Botoks hangi yaşta yapılmalıdır?

Kırışıklıklar oluştuktan sonra botoksun etkisi sınırlıdır. Bu nedenle kalıcı çizgiler oluşmadan 30 yaşlarında başlanır ve düzenli olarak yapılırsa yaşlanma etkileri daha kolay kontrol altına alınarak çok daha güzel sonuçlar elde edilir.

Botoks uygulamasından sonra nelere dikkat edilmelidir?

Öncelikle bol bol mimik hareketleri yapılması ile etkinin hızlı oturması sağlanır

Ancak iğne yerlerine kesinlikle masaj yapılmamalıdır.

İşlemden sonraki 24 saat aşırı sıcak duş, hamam, sauna, kuaförde fön işlemi, yüz üstü yatma, güneşlenme,  ayakkabı alışverişi  gibi başı öne eğerek yapılan aktivitelerden kaçınmak gerekir.

Botoks hakkında yanlış bilinenler:

Dudağa botoks yapılmaz . Dudak için uygulanan işlem dolgu işlemidir ve dudağa hacim vererek şekillendirmek için kullanılır.

Botoks uygulaması sırasında çok az miktarlarda ilaç, çok ince iğnelerle yapıldığı için işlemden sonra yüzde şişme olmaz.

Botoksun etkisi geçtikten sonra kırışıklıklar artmaz. Hatta kas hareketleri zayıfladığı için düzenli yapılan botoks etkisi çok daha belirgindir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Çağnur Özcanlı

Uzm. Dr. Çağnur ÖZCANLI, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1992 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1999 - 2003 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Cildiye Ana Bilim Dalı'nda yapmış ve Dermatoloji uzmanı olmuştur.

2004 - 2005 Yılları arasında Bartın Devlet Hastanesi'nde, 2005-2015 yılları arasında, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde ve 2015 - 2016 yılları arasında Akdeniz Şifa Konyaaltı Tıp Merkezi'nde, Antalya Özel Olimpos Hastanesi'nde görev yapmış olup, mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Botox uygulaması
Uzm. Dr. Çağnur Özcanlı
Uzm. Dr. Çağnur Özcanlı
Antalya - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube