Botox ve dolgu ile zamana karşı koyun

Botox ve dolgu ile zamana karşı koyun

Botox ve dolgular en popüler medikal estetik uygulamaların başında geliyor. Doç.Dr.Zühtü Demir karakterimize ve yaptığımız mimiklerimize göre oluşan çizgilerde botox ve dolgunun birlikte kullanılmasının mükemmel sonuçlar verdiğini söylüyor. Özellikle yoğun iş temposunda çalışan ve zaman problemi yaşayan kişiler için ayaküstü yapılabilecek ve kişinin günlük yaşantısına engel olmayacak bu küçük müdahalelerin sağlıklı ve güzel yaşlanmanın kapılarını araladığını belirtiyor.
 Botoks ve dolguların doğru uygulamalarda büyük bir fark yarattığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Zühtü Demir sert mizaçlı insanların kaşlarını çok çatmaları sebebiyle kaş arasında derin bir çizgi oluştuğunu, güleç mizaçlı insanlarda ise dudak kenarlarında ve göz çevrelerindeki çizgilerde geçen yıllarla beraber artış olduğunu söylüyor.  Botoks ve dolgular doğru yerde ve doğru zamanda kullanılırsa bunlardan kurtulabilirsiniz.

Botox Nedir?
Botoks, halk arasında bilinenin aksine bir yılan zehiri değil, tıpta birçok alanda kullanılan bir ilaçtır.

Günlük hayatta yaptığımız mimiklerin bir kısmı hiç farkında olmadığımız ve gereksiz yere yaptığımız mimiklerdir. Bunlar bizim istemediğimiz bölgelerde özellikle göz çevresinde kırışıklıklarımızın oluşmasına ve var olanlarında derinleşmesine neden olurlar. Bu da bizi olduğumuzdan daha yaşlı ve yorgun gösterir.

Botox uygulaması bu gereksiz mimiklerimizin oluşturduğu kırışıklıkları yok eder. Böylece özellikle göz çevresindeki, alındaki kırışıklıklarımız yok olur veya oldukça azalır. Karakterimizi ortaya koyan mimiklerimizi etkilemez. Böylece botox uygulaması ile yüzümüzün doğallığını ve karakteristik özelliğini oluşturan mimikleri korurken istemediğimiz kırışıklıklardan da arınmış oluruz.

Botox kırışıklıklara hemen etki eder mi?

Botoks uygulandıktan 2 - 3 gün sonra etkisini gösterir. Üçüncü haftadan itibaren etki tamamen ortaya çıkmış olur. Genellikle 3 hafta sonra hastalarımızı kontrole çağırırız. Etki 4-6 ay sürer. 

Dolgu nedir?

Zamanla yüzümüzde oluşan değişikliklerden biride deri altı dokularımızdaki azalmalardır.
Buda kendisini, yanaklarda çökme, alın çizgileri, burun kenarı çizgileri, dudak kenar çizgilerinde belirginleşmeler, dudaklarda incelmeler şeklinde göstermektedir. Kayıp dokuların yerinin doldurulması ile bu beğenmediğimiz görüntünün engellenmesi mümkündür. Bunun içinde değişik dolgu maddelerini kullanıyoruz.
Bunun için ya kişinin kendi dokuları (yağ enjeksiyonu) ya da hazır dolgu maddeleri kullanılabilir. Hazır dolgular vücudunuza başka bir işlem yapmaya gerek kalmadan uyuşturucu krem sürülerek mikroiğneler ile enjeksiyon yapılır. İşlem 10-15 dakika sürer. Uygulamanın etkisi anında ortaya çıkar. Elmacık kemikleri dolgunlaşır, kırışıklıklar yok olur yada hafifler, dudaklar kalınlaşır. Kalıcılığı 6 ay ila 1 yıl arasında değişir. Enjeksiyon sonrası normal aktivitelerinize ve hayatınıza hemen dönebilirsiniz.

Nerelerde Botoks Nerelerde Dolgu Kullanılır?

Nerede hangisinin kullanılacağı son derece önemlidir. Çoğu zamanda ikisi aynı anda kullanılması gerekebilir. Bunun içinde tecrübeli bir uzman hekimin değerlendirmesi gerekir.

Botoksun belli başlı kullanım alanları;

Alın, kaz ayağı, kaş çatma, dudak çevresi kırışıklıkları
Kaş kaldırma
Migren tedavisi
Koltukaltı, el ve ayak terlemeleri
Diş sıkma tedavisi
Tik tedavisi dir.

Dolgu ise başlıca;

yanak çıkıntısı oluşturma,
dudak kalınlaştırma ve şekil verme,
gülme çizgileri,
kaş arası derin kırışıklıkları,
göz altı çukurlarının doldurulması,
zayıflama sonrası yüzdeki çökmeler de kullanılırlar.

Botox ve dolgu  uygulamaları ne kadar zaman alır, ağrılımıdır?

Her ikisindede uygulama süresi ortalama 15 dakikadır. Öğle arasında yapılabilir. Uygulama sonrasında kişi günlük yaşantısına devam edebilir. İşlem esnasında ağrı olabilir ama bu ağrı dayanılmayacak kadar değildir. Hastaya lokal anestezi ya da uyuşturucu kremler de yapılarak, ağrı en az seviyeye indirilir. Sonrasında da ağrı hissedilmez.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Botoks uygulaması
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube