Botox nedir? kimlere yapılabilir? yan etkisi var mıdır? ne zaman yapılmalıdır? nerelere yapılabilir?

Botox nedir? kimlere yapılabilir? yan etkisi var mıdır? ne zaman yapılmalıdır? nerelere yapılabilir?

BOTOKS

*  Clostridium Botulinum isimli bir bakteriden elde edilen bir maddedir. Sinir ile kasın birleştiği kavşağa etki eder.

*  Asetil kolin isimli madde sinir hücresinin kas hücresini uyarmasını engeller. Böylelikle kasta kasılma olmaz,

*  Bu etki sadece enjeksiyon yerindeki kaslara etki eder, vücutta yayılım göstermez. Bir doktor tarafından yapılması durumunda son derece güvenilirdir.

Etki Süresi Ne Kadardır?

*  3. günde başlar, 15. günde tüm etkisi görülür.  4 - 6 ay arası etkisi sürer. Tekrar edilen her yeni botoks enjeksiyonunda etki süresi birkaç ay daha uzar. Kırışıklıkların ilk olarak başladığı yıllarda yapılmaya başlanması, yıllar ilerledikçe çatlakların yer etmesini engeller.

Uygulama Alanları Nelerdir?

*  En sık olarak koltukaltı, el ve ayak aşırı terlemesinde, kozmetik amaçlı alın, kaş, göz kapağı, dudak yanı, yanak, çene ve boyun kırışıklık tedavisinde kullanılır.

*  Kaz ayaklarını açar, kaş arası ve alın çizgilerini istenen derecede yok eder. Yüzdeki doğallığı ve ifadeyi kaybetmeden etki göstermesi verilen doz ile rahatlıkla ayarlanabilir.

*  Bunun dışında vajinismus, anal fissur (çatlak), kronik migren gibi  tıbbın birçok alanında güvenle kullanılır.

Hangi Yaş Grubunda Kullanılır?

*  18 yaş sonrası herkese kullanılabilir

Hangi Marka Botoks Kullanılmalı?

*  Orjinal marka ve uygun dozajlarda kullanılmalı. Sulandırılma miktarına dikkat edilmeli. Allergan marka Botoks ve İngiliz Dysport markaları orjinal botoks olarak bilinir.  İyi doktor yapmaz ama yinede botoks konusunda dikkatli olmak ve Çin malı Botoks markalarında kaçınmak gerekir.

Botoksun Yan Etkisi Var Mıdır?

Botoks dünyada çok  uzun zamandır uygulanmaktadır. İlk uygulandığı yıllardan günümüze kadar bildirilen kalıcı ve ciddi bir yan etki olmamıştır. Oluşabilecek yan etkilerin hepsi geçidir. Etkisi lokaldir, yani sadece uygulandığı yerde görülür. Tüm vücutta görülen bir etki olmaz.

Morarma nadiren oluşabilir. O da botoksa değil enjeksiyona bağlı bir yan etkidir.

Tabi ki uzman bir doktorun dışında kimse tarafından yapılmamalıdır botoks. Çünkü ciddi bir  anatomi bilgisi gerektirmektedir. Yanlış ellerde çok tehlikeli olabilir.

Botoks Pahalı Mıdır?

İlk çıktığı zamanlarda pahalı olan botoks, kullanımının da artmasıyla artık her kesimden insanın erişebileceği fiyatlara gelmiştir. Fiyatlandırma bölgeye göre yapılır.

Kaş arası ve üstü, alın, kaz ayakları ve göz çevresi gibi bölgelere belli fiyatlar uygulanır ve artık çok makuldür.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, 18 Mayıs 1980 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Çocukluğu, babasının da doktor olması sebebiyle pek çok farklı şehirde geçmiştir; Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Erzincan gibi. Yine babasının mecburi hizmeti nedeniyle 6 sene Erzincan’da yaşamış ve ilköğrenimini Erzincan’da tamamlamıştır. Bu süreçte Anadolu kültürü ile tanışma fırsatına sahip olmuş ve hayatı boyunca sürdüreceği değerli arkadaşlıklar kurmuştur. 1992 yılında yaşanan büyük Erzincan depreminde oturdukları SSK lojmanındaki apartman tamamen yıkılmış ve enkaz altından sağ kurtularak ailecek ikinci hayatımız adını verdikleri yeni hayatlarına başlamışlardır. Ardından İstanbul’a gelmişler ve Uzm. Dr. Şafak GÖKTAŞ, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da, hayat görüşünün de temellerini attığını söylediği, şehrin en iyi okullarından olan Hüseyin Avni Sözen Anadolu L ...

Etiketler
Botox süresi
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
Uzm. Dr. Şafak Göktaş
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube